Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha daganatos beteg lennél,...

Ha daganatos beteg lennél, kemo, és sugárterápiát kapnál, és kihullana a hajad, te hagynád kopaszon, vagy parókát használnál?

Figyelt kérdés
Nem én vagyok beteg, csak feltűnt egy nőnél a tiktokon, hogy teljesen kopasz mindig. Se sapkát, se kendőt nem rsk fel. Ezzel van valami célja, vagy csak így kényelmesebb. Esetleg rájött, hogy jól áll neki? A nővérem is beteg volt régebben, és neki is kihullott a haja a kemoterápiától, de ő parókát hordott mindig. Nem szerette volna ha mindenki szánkózna rajta, vagy kérdezgetnék, hogy mi történt vele, és hogy jól van-e? Persze mindenki máshogy éli meg ezt a dolgot, ami elég kemény. De akkor sem igazán értem, hogy miért fontos mindenkinek tudnia, hogy rákos beteg? A tiktokon meg pláne fura. Mert a hölgy párbajozni szokott, és az is megfordult a fejemben, hogy azért, hogy megsajnálják, és több "ajándékot" küldjenek neki? Nem rosszindulatból kérdezem, csak érdekel, és furának tartom. Jobbulást kívánok, neki, de azért nem kell már temetni az ilyen embereket, se annyira sajnálkozni, mert a nővérem is teljesen kigyógyult belőle, és szerencsére egészséges. A haja még nem az igazi így 4-5 után sem, és még mindig inkább parókát hord, mint hogy anélkül mutatkozzon. ( Mert elég csúnya a haja még mindig, szerinte) Ti mit gondoltok? Férfiaknál nem annyira kirívó a teljesen kopasz fej, ezért leginkább női válaszolók véleményét várom, hogy ők hogy döntenének? Kopasz fej, esetleg kendő,és sapka? Vagy paróka?

dec. 23. 19:50
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Én élném ezeket a mindenféle színű parókákat. Váltogatnám a kéket, lilát, zöldet, feketét, barnát, szőkét:D mondjuk én most is azt csinálom, csak simán festékkel.

Amúgy valószínűleg úgy az egyszerűbb, kényelmesebb ha simán kopaszon hagyják, azért csinálja. Szegények így is rottyon vannak, semmi energiájuk, az összes pénzüket a felépülésükre költik. Nem feltétlen van ereje, ideje, energiája még arra is hogy mindig tip top külsőt varázsoljon magának. Nem prioritás. Meg amúgy nem feltétlenül okoz ez egy belső szorongást, van aki ezzel békében van, nem zavarja.

dec. 23. 19:59
 2/24 anonim ***** válasza:
53%

"De akkor sem igazán értem, hogy miért fontos mindenkinek tudnia, hogy rákos beteg?"

Lehet, hogy lelkileg könnyebb neki nem titkolni és nem valamilyen rejtegetnivaló, szégyenletes stigmaként kezelni. Ha én lennék rákos, valószínűleg én sem bújdosnék vele, hanem felvállalnám és lesz.rnám, hogy kinek tetszik/nem tetszik hogy beteg vagyok.

dec. 23. 20:02
 3/24 anonim ***** válasza:
53%

#1 Egyetértek és szerintem én is vennék egy valag parókát, mindenféle színűt és stílusút :) De titkot én sem csinálnék a betegségemből csak azért, hogy másoknak ne okozzak ezzel kellemetlen perceket. Ilyenkor szerintem mások véleménye a legutolsó dolog, amivel foglalkozik az ember.

(2-es voltam)

dec. 23. 20:06
 4/24 anonim ***** válasza:
51%
Én is láttam rákos embereket pl: a metrón. Még mondta is a telefonba a napja úgy nézett ki, hogy 4 ora kemo, aztán 4 ora munka. Nem mindenkit visel meg és van akinél időben észlelik a rákot így végképp élik az életük mintha mi se történt volna. Komoly bőrirritáció helyett, ami a parókák okozhatnak, sokan vesznek csak kendőt
dec. 23. 20:08
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Én színes parókáznék, rengeteg fotót készíttetnék magamról, amíg lehet. ;)
dec. 23. 20:09
 6/24 anonim ***** válasza:
63%
Itthon semmit sem hordanék, csak, ha fáznék. Ha elmennék, télen sapka, nyáron, vékony kendő, leginkább a nap ellen, ősszel-tavasszal esetleg paróka. De ez lenne a legkisebb gondom, bárhová elmennék kopaszon is.
dec. 23. 20:12
 7/24 A kérdező kommentje:
Azért sokan nincsenek annyira rottyon, és a nők hiúbbak mint a férfiak, még ilyen esetben is. Számít a külsejük még ilyen esetben is, és hogy jól nézzenek ki. Nem arra gondoltam, hogy azért hordanak parókát, hogy másoknak, hanem hogy maguknak feleljenek meg, és ne egy kopasz nőt lássanak a tükörbe, ha belenéznek, hanem olyannak lássák magukat mint aamilyenek a betegségük előtt voltak. Meg nem azt gondolom, hogy aki parókát hord az szégyelli a betegségét, hanem már unja, ha kibeszélik a háta mögött, és szánakoznak rajta. Miinta fel akarná magára hívni a figyelmet, hogy én rákos vagyok, tessék engem sajnálni. Persze meg lehet vele békélni, el lehet fogadni, le lehet sz*rni, hogy az emberek mit gondolnak. De ahhoz még nagyobb erő kell, ami szerintem ebben a helyzetben nem feltétlenül van meg az emberekben.
dec. 23. 20:22
 8/24 A kérdező kommentje:
A tesóm is elfogadta, hogy rákos, csak nem akarta közszemlére tenni magát úgy, és szerintem jól tette. Nyugodtabb volt, hogy nem kérdezgette mindenki, hogy beteg-e? Mi történt a hajával? Jól van-e? Meg nem néztek rá furcsa szemmel. Ez a nyugalom a betegség lekűzdésénél nagyon fontos szerintem.
dec. 23. 20:31
 9/24 A kérdező kommentje:
Na és a mai modern parókák nem okoznak semmi problémát, és kényelmesek. Meg teljesen úgy néznek ki mint az igazi haj. Mikor először megláttam a tesómon, rá nem jöttem volna, hogy az paróka. Csak közelről lehet észrevenni. Viszont hőségben nem igazán kellemes, azt elismerte a nővérem.
dec. 23. 20:36
 10/24 anonim ***** válasza:
69%
#8 Szerintem meg mindenkinek joga van eldönteni, hogy hogy akar megküzdeni a betegségével és ilyenkor a kívülállók véleménye, hogy szerintük hogy kellene, teljesen irreleváns. Téged egyébként miért zavar a nők önrendelkezése ebben a témában?
dec. 23. 20:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!