Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha valaki enyhén értelmi...

Ha valaki enyhén értelmi fogyatékos, és elérné az olimpiai kvótát akkor szerepelhet az olimpián is, vagy csak paralimpián? Tudtommal a fizikai képességei attól még lehetnek olyanok mint egy egészséges emberé. Vagy tévedek?

Figyelt kérdés

Tudom picit fura kérdés, de a múltkor rá akadtam egy olyan versenyzőre a neten, akiről olvastam hogy enyhén értelmi fogyatékosan nyert úszásban a paralimpián.. Persze én értem hogy az illető, valamilyen szinten beteg, illetve fogyatékos, de a értelmiségnek a fizikai felkészüléshez SZERINTEM semmi köze, ha a paralimpián nyert érmet, próbálkozhatna akár az olimpián is vagy tévedek? Vagy valahol megszabják hogy nem lehet? Csak mondom felvet egy kérdést, ami kicsit elgondolkoztató.

P.S. Nagyon szépen megkérem a kommentelőket, nem gúnyolódásnak szántam, nem is rossz indulatból írtam a kérdést, így megkérem hogy kellő tisztellettel és komolysággal válaszoljanak, NE BÁNTSUNK MEG SENKIT, őket sem és egymást sem köszönöm a válaszokat...

ma 08:26
 1/3 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Paralimpián indulhat.

Szerinted semmi köze , pedig valójában rengeteg köze van.

Fejben is eldőlnek dolgok, rengeteg múlik azon is, hogy hogyan tudod, fejben meghoznia jó d9öntéseket már a felkészülésnél is. Van a családomban élsportoló.

ma 08:32
 2/3 A kérdező kommentje:
értelek viszont van olyan értelmi fogyatékos is aki előtt le a kalappal a nevét direkt nem írom ki, de a versei alapján amiket ír sok normális ember nem tudna olyan verseket írni, csodálkoztam is hogy enyhén értelmi fogyatékosként indult a kategóriában..tehát nem mondanám annak, interjúban is nagyon okosan beszél... írod hogy fejben is eldőlnek dolgok persze a pszichika is, de erősnek is kell lenni fejben...értelek is meg nem is...mert egy paralimpikon nem lehet erősnek lenni pld egy úszásban vagy nem hozhat jó döntést? Vagy ha az edző mondaná pld neki hogy az első métereken kíméld magad, de később adj ki magadból mindent... nem kukacoskodásból kérdezem és elhiszem hogy van a családodban élsportoló csak szeretném tisztázni a dolgot...
ma 08:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha tudja teljesíteni a szükséges feltételeket, képes a szabályokat felfogni és szabályosan versenyezni akkor nem kizárt. Az sem kizárt ha valaki testi fogyatékossággal indul a olimpián.

Ott van pl. a Lengyel Natalia Partika asztaliteniszező aki többször idnult olimpián is és paralimpián is.

ma 09:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!