Mi történt, hogy hirtelen az orvosok leálltak az antibiotikum felírásával?Régen mindig felírták,tünetek alapján azonnal.Helyre is jöttem.Most meg nyár közepe óta nem akarnak felirni. Leginkább a háziorvosok nem. Elrendelték nekik, hogy nem lehet??
Nem, nem lehet akármire antibiotikumot felírni.
Hatalmas probléma az antimikrobiális rezisztencia, jelenleg nagy erőkkel zajlik az antibiotikumok felhasználásának mérséklése, mivel a felelőtlen használat oda vezethet, hogy 2050-re a vezető halálok a bakteriális fertőzések lesznek.
Egyszerűen fogalmazva: ha nem eszik a kisebb problémákra az emberek az antibiotikumot, mint a cukrot, akkor ha a kórházba kerülsz, és lesz egy súlyos tüdőgyulladásod, vagy szepszised, nagyobb eséllyel fognak működni az antibiotikumok és életben maradsz.
1-es én ezt megértem. De volt olyan hogy nem volt annyira gyulladt a gégém, viszont szarul voltam. NSAID nem segített, sem a vitaminok...
Megkaptam az antibiotikumot, egy csomó váladék jött ki.
Az orromból rengeteg sűrű zöldes váladék. A torkomrol is sok jött.
Akkor csak volt fertőzés.
Most is küzdöttem sokáig.
Gyomromat is kezeltem kaptam esomeprazolt, szedtem probiotikumot.
+vitaminok. + grapefruit csepp.
De nem jöttem helyre.
Nem szoktam azonnal antibiotikumot kérni.
A fertőzések nagy része vírusos, és arra semmit sem használ az antibiotikum. Viszont egyrészt betesz a bélflórádnak amit csak részben ellensúlyoz a probiotikum, másrészt globálisan gyorsítja az antibiotikum-rezisztencia kialakulását (ez azt jelenti hogy pár tíz év múlva az antibiotikumok nem fognak működni, ami miatt hamarosan nagy sz@rban leszünk).
Ezért fontos hogy csak bakteriális fertőzés esetén írják fel és akkor is csak ha feltétlenül szükséges.
Nem áratana erre is kitalálni valami hatákonyabbat mint a cataflam.
Algophirintől vénásan semmi bajom nem volt és sokat segített.
Ha szájon át veszem be akkor viszont a gyomromat nem kíméli. Plusz nagyon megköhögtet.Neocitrán marja a torkomat...
akkor passz. Már 1hónapja kínlódok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!