Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi történt, hogy hirtelen az...

Mi történt, hogy hirtelen az orvosok leálltak az antibiotikum felírásával?Régen mindig felírták,tünetek alapján azonnal.Helyre is jöttem.Most meg nyár közepe óta nem akarnak felirni. Leginkább a háziorvosok nem. Elrendelték nekik, hogy nem lehet??

Figyelt kérdés

#Antibiotikum megvonas #Rendelet?
dec. 14. 11:39
 1/8 anonim ***** válasza:
76%

Nem, nem lehet akármire antibiotikumot felírni.

Hatalmas probléma az antimikrobiális rezisztencia, jelenleg nagy erőkkel zajlik az antibiotikumok felhasználásának mérséklése, mivel a felelőtlen használat oda vezethet, hogy 2050-re a vezető halálok a bakteriális fertőzések lesznek.

Egyszerűen fogalmazva: ha nem eszik a kisebb problémákra az emberek az antibiotikumot, mint a cukrot, akkor ha a kórházba kerülsz, és lesz egy súlyos tüdőgyulladásod, vagy szepszised, nagyobb eséllyel fognak működni az antibiotikumok és életben maradsz.

dec. 14. 11:57
 2/8 anonim ***** válasza:
68%
Az orvosokat anyagilag büntetik, ha túl sokszor írnak fel antibiotikumot. Ez már egy ideje így megy, mert kell valami kirakatmunkát végezni az EU-ban. Közben az állattartásban még mindig rutinszerűen adják az állatoknak az antibiotikumokat, ha kell, ha nem és a növényvédelem sem nélkülözi a vegyszereket. A citrusok héját is rutinból kezelik erős mérgekkel, mert az biztos nem fog rezisztenciát okozni.
dec. 14. 12:34
 3/8 A kérdező kommentje:

1-es én ezt megértem. De volt olyan hogy nem volt annyira gyulladt a gégém, viszont szarul voltam. NSAID nem segített, sem a vitaminok...

Megkaptam az antibiotikumot, egy csomó váladék jött ki.

Az orromból rengeteg sűrű zöldes váladék. A torkomrol is sok jött.

Akkor csak volt fertőzés.

Most is küzdöttem sokáig.

Gyomromat is kezeltem kaptam esomeprazolt, szedtem probiotikumot.

+vitaminok. + grapefruit csepp.

De nem jöttem helyre.

Nem szoktam azonnal antibiotikumot kérni.

dec. 14. 12:46
 4/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Az a helyzet, hogy eddig is így kellett volna működnie, bár a háziorvosom eddig is kb. 10 alkalomból írt fel 1x nekem ilyet. Felesleges az a sok gyógyszer. Aztán lehet, hogy van valami erre vonatkozóan.
dec. 14. 13:17
 5/8 anonim ***** válasza:
67%

A fertőzések nagy része vírusos, és arra semmit sem használ az antibiotikum. Viszont egyrészt betesz a bélflórádnak amit csak részben ellensúlyoz a probiotikum, másrészt globálisan gyorsítja az antibiotikum-rezisztencia kialakulását (ez azt jelenti hogy pár tíz év múlva az antibiotikumok nem fognak működni, ami miatt hamarosan nagy sz@rban leszünk).

Ezért fontos hogy csak bakteriális fertőzés esetén írják fel és akkor is csak ha feltétlenül szükséges.

dec. 14. 14:50
 6/8 A kérdező kommentje:
Értem, s akkor mit érdemes ilyenkor szedni ? Mert rajtam a vitaminok, probiotikumok, nsaid gyulladáscsökkentők, mézes tea, köptető nem segítenek. féloldali hangszalag bénulásom van s ilyenkor elrekedek és iszonyat fáj a beszéd....Akkor mit javasolsz ?1,5 -ös
dec. 14. 16:19
 7/8 anonim ***** válasza:
Sajnos a vírusfertőzésre nem igazán van az orvostudománynak módszere. Meg kell várni, amíg legyőzi az immunrendszer. Durva, hogy szívátültetéseket végeznek de egy vacak vírussal nem tudnak mit kezdeni, de ez van.
dec. 14. 18:47
 8/8 A kérdező kommentje:

Nem áratana erre is kitalálni valami hatákonyabbat mint a cataflam.

Algophirintől vénásan semmi bajom nem volt és sokat segített.

Ha szájon át veszem be akkor viszont a gyomromat nem kíméli. Plusz nagyon megköhögtet.Neocitrán marja a torkomat...

akkor passz. Már 1hónapja kínlódok

dec. 14. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!