Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Tüszős mandulagyulladásra...

Tüszős mandulagyulladásra Cefzil antibiotikumot írt fel az orvos. De nem tudom, nekem bakteriális eredetű-e, mert inkább vírusosnak tűnik az olvasottak alapján?

Figyelt kérdés

3. napja van lázam, de nem volt túl magas, 38,6 maximum, viszont nagyon rossz a közérzetem, a torkom nagyon csúnya, gennyes, nagyon fàj a nyelès.. Ma màr úgy tűnik, talàn nem is lesz lázam, max pici hőemelkedés. A orrom is folyik, plusz azért picit köhögök is, amiről azt olvastam, akkor az inkàbb vírusos eredetű, ès akkor ugye semmit nem èr a Cefzil, csak jól szétcseszi a gyomromat, és nekem így is, van mindenfèle, elèg komoly emésztési problémám. Szóval, tudom, hogy nem nekem kellene okoskodni, ès hallgatni az orvosra, de nem kellett volna kitenyèsztenie a dolgot, hogy biztosan tudja, mi okozza? Hétfőn kell hozzà visszamennem, kontrollra. Ma amúgy màr sajnos nem tudom beszerezni az antibiotikumot, mert itt màr bezárt a patika, és csak holnap lesz nyitva legközelebb. Ti mit tennétek a helyemben? A nyelès az mèg mindig piszkosul fàj..:/ Paràzom azért a reumás làztól is, ha nem szedem be a gyógyszert, ès mègis kellene. Fàjnak/fájtak amúgy picit a végtagjaim is..

Előre is köszi!

ma 14:26
 1/9 anonim ***** válasza:
88%

Én úgy tudom, hogy míg a sima torokgyulladás lehet - sőt gyakran - vírusos, a tüszős mandulagyulladást mindig Streptococcus okozza, tehát mindig bakteriális. Látszik a mandulán, hogy tüszős, tehát külön tenyésztés nélkül elkülöníthető ez a mindig bakteriális eset. Az antibiotikumot a súlyos szövődmény elkerülése (reumás láz) miatt adják, maga a mandulagyulladás anélkül is elmúlna.

Egyszóval: igen, indokolt az antibiotikum. Ha gondolod, kérdezz rá telefonon az orvosnál, hogy miért gondolja hogy balteriális, de szerintem ugyanazt fogja elmondani amit itt leírtam.

(Nem vagyok orvos, csak próbáltam utánanézni.)

ma 14:45
 2/9 A kérdező kommentje:
Óh.. értem, köszönöm szépen. Akkor be kell vennem a gyógyszert.
ma 14:47
 3/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
71%
Én is úgy tudom, ahogy 1-es. Persze lehetne állandóan mindent tenyészteni, de mire annak az eredménye megvan, meg vissza tudsz menni orvoshoz, kiváltod a gyógyszert, elkezded szedni, az sok idő és addig mit csinál a beteg? Vagy romlik az állapota, vagy legjobb esetben stagnál és az orvosra rá lehet olvasni, hogy semmit nem csinált.
ma 14:52
 4/9 anonim ***** válasza:
74%
A gennyet gennykeltő baktériumok termelik. Hasonló képe lehet a mononucleosisnak vagy a gombás mandulagyulladásnak, de akkor nem gennyről beszélünk, hanem felrakódásról vagy telepekről. A lázat a szedett gyógyszerek befolyásolhatják. Szerintem jobb az orvosra hallgatni.
ma 15:16
 5/9 anonim ***** válasza:
86%
Indokolt, és egyébként vírusos fertőzés során is van, amikor adnak, ha valami súlyosabb a probléma, mert a bakteriális felülfertőződést mindenképpen jó ilyenkor elkerülni.
ma 15:19
 6/9 A kérdező kommentje:
Értem, köszi szépen akkor mindenkinek! Sajnos csak holnap reggel nyit a patika, hogy kivàlthassam, remélem, az mèg jó lesz.
ma 15:28
 7/9 A kérdező kommentje:
Szedek mellè majd probiotikumot, akkor kevésbé fogja szétcseszni a gyomromat?
ma 15:32
 8/9 anonim ***** válasza:
73%
Igen, a probiotikum mindenképp hasznos mellé.
ma 16:11
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi!

Meg olvastam mèg a mellékhatások között a hüvelyi fertőzêst is. Azt is jó lenne elkerülni.

ma 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!