Ez tüszős vagy vírusos mandulagyulladás lehet?
Kép: [link]
Szerdán nekiállt kaparni a torkom, este belézasodtam, coldrex semmit nem használt nurofen segített. Coldrex után egy órával 38.6 volt a testhőm. Csütörtök egész nap rosszul voltam csak feküdtem (hányás hasmenés nincs), 38.6-39.5 lázzal. Este nagyon rosszul voltam, éjjel szerintem literszám izzadtam az egész ágy elázott. Hajnal fele valami bődületesen nekiállt fájni a torkom. Gyakorlatilag minden nyelés egy kínszenvedés (nyál lenyelése is). Ma reggel csak 38 fok volt a lázam. Sajnos ma nincs háziorvos, érdemes lehet ügyeletre elfáradni?
Btw.: a családban sokan voltak torokfájás+lázzal az elmúlt 2 hétben, de 1.5-2 nap alatt ők meggyógyultak.
24/F
Ez tüszős, a vírusosnál csak vörös a mandula. Úgy néz ki szerencsére
hogy nem streptococcus, hanem valami más baci. Elmész háziorvosi ügyeletre és ott felírnak antibiotikumot.
Kérdező! Hány napig tartott?
Pontosan ugyanez a kéz láb száj nyavalyám van így 30 éves fejjel. Egyszerűen már megőrülök, nem tudok nyelni, aludni, semmi fájdalomcsillapító, ecsetelő nem használ. Szombat óta tart. Nem tudom meddig bírom, lassan már ott tartok, hogy eszméletlenre iszom magam minden nap, hogy full kiüssön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!