Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogyan tudnám ezt a “betegsége...

Hogyan tudnám ezt a “betegséget” legyőzni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A problémám a következő:

Kb. 2 hónappal ezelőtt itthon voltam egyedül és volt egy pánikrohamom (vagy legalábbis ahhoz hasonló). Ez egy pénteki nap volt. Ezt követően egész hétvégén szorongtam és hétfőn ismét rám tört ez a rosszul lét. Majd’ 200-as pulzus, nehéz légzés, szorongás stb.

Ezután pár napig társaságban jól éreztem magam, de amikor egyedül voltam, folyton rám törtek a rosszullétek. Azóta viszont annyira rosszabbodott a helyzet, hogy folyamatos szorongás van rajtam, gyakran érzem úgy magam, mintha bármelyik percben össze tudnék esni. Gyakran jön rám heves szívdobogás érzés, elgyengülés, nehéz légzés stb. Durván befolyásolja a mindennapjaimat, főleg a munkahelyemen. Például kimegyek dohányozni a többiekkel és egyáltalán nem tudom elterelni a gondolataimat, állandó rosszullét van rajtam és alig várom, hogy egy adott helyzetből egy másikba kerüljek, de mind hiába, a másik helyzetben is rosszul érzem magam.

Házi orvos kardiológiára küldött, aki béta-blokkolót írt fel (pulzus csökkentő), viszont attól folyamatosan szúrt a szivem, így abba hagytam. Viszont azóta is folyamatosan fennáll ez a gyakran szúró érzés. Ezután szorongás oldót írtak fel (medazepam), szedtem egy pár napig, de abba hagytam, mert nem volt semmi hatása, illetve féltem a függőségtől.

Ami fontos lehet: az egész sztorit megelőzően kb 1 hónappal volt egy visszérműtétem.

Kérlek titeket, ha esetleg van valakinek hasonló tapasztalata, ossza meg velem! Fogalmam sincs, milyen irányba kellene el indulnom, de már véget szeretnék vetni ennek, mert tökre teszi a mindennapjaimat.

26 éves férfi vagyok.

Köszönöm szépen!

dec. 13. 21:33
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Pszichológus. Nezz utána légzéstechnikáknak
dec. 13. 22:14
 2/6 anonim ***** válasza:
61%
Pszichológus. Plusz addig is 10%-os Cbd olaj. Nyelv alá pár csepp reggel és este. Nyugisabb életmód. Több folyadék és mozgás a levegőn.
dec. 13. 22:17
 3/6 anonim ***** válasza:
12%
Annó nekem is így kezdődtek a pánikrohamok. Azóta már a lakásból sem tudok kimenni mivel az első az utcán ért egy átlagos napon munkába menet.
dec. 13. 22:27
 4/6 A kérdező kommentje:
#2: Köszi az ötletet! Hol tudom ezt az olajat beszerezni? Ha szorongás csökkentő gyanánt tanácsolod, illik tudni, hogy napi 1 db ashwagandát szedek reggelente, de az sajnos nem segít a problémán.
dec. 13. 22:51
 5/6 anonim ***** válasza:
36%
Dm-ben kapható.
dec. 14. 09:30
 6/6 A kérdező kommentje:
#5: Találtam a DM-ben, de csak OrganiCBD névre hallgató olajat. Viszont ez a leírás szerint bőr és szájápolásra való. Ez is megfelelő lehet?
dec. 15. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!