Alvási apnoé miatt lehet olyan durva halálfélelmem amitől nem tudok elaludni?
Az utóbbi időben (kb havi 1-2szer) lefekvéskor mikor épp elaludnék, de még nem igazán kerülök át a teljes mélyalvásba néha arra riadok fel, hogy nem kapok levegőt. Érzem, hogy mozog a mellkasom, de nem jut levegő a tüdőmbe. Nagyon ilyesztő szokott lenni, de miután megnyugszom elalszom és végigalszom az éjszakát. Viszont most még félelmetesebb dolog történt. Szintén lefeküdtem, alig telt el pár perc és arra riadtam, hogy mintha a nyelvem lecsúszott volna a torkomba és megakarnék fulladni. Alig tudtam kiköhögni magam. Teljesen bepánikoltam és nem tudok vissza sem aludni, mert úgy érzem azonnal megfulladok. Ilyen durva még sose volt. Annyira álmos vagyok, hogy eltudnék azonnal aludni, de be van feszülve az egész szervezetem és ha lecsukom a szemem pánikolok. Nem merek elaludni. Most itt vagyok és 2 órája szó szerint rettegek az elalvástól.
Ez is tűnete az alvási apnoénak, vagy ez valami más lehet?
Szia! Sajnállak. Azt tudom javasolni hogy csinálj légzőgyakorlatokat, főleg ilyen lassú-mély légzéseket, nagyon fontos a ritmus, az is lehet hogy ez borult fel a szervezetedben. Ha kitartóan csinálod segíthet, pluszban növelheti a test oxigén-ellátottságát. Lehetőleg friss levegőn, nyitott ablaknál vagy szellőztetett szobában csináld.
Közben olvasgass ilyen könyveket:
[link] (neten fent van)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!