Mi számít nagyon durva alkoholizmusnak?
Én naponta +-4 sört iszom, ebből 2 7%-os a többi 5% vagy 4%-os
Mellé nagyon max 1,5dl töményet.
Ezt nem egyszerre iszom hanem az egész nap folyamán, reggel 9től este 10ig, sajnos másképp nem bírnám a munkát és az utazást. Részeg sosem vagyok igazán, ez fedezi azt a bizonyos laza érzést.
Tudom hogy függő vagyok, itt nem erre vagyok kíváncsi, szóval ha válaszolsz kérlek ne a hegyi beszéddel gyere. Én sem örülök hogy ide jutottam. Az érdekelne hogy ez mennyire teszi tönkre a szervezetem, 2-3 éve csinálom, hol visszavéve, de volt amikor egyéb hatás miatt elszaladt a ló és naponta bevágtam a fél literes vodkát.
"másképp nem bírnám a munkát és az utazást"
Ez mar nagyon durva alkoholizmus. Pont a "maskepp nem birnam" a donto, nem a mennyiseg.
Az hogy meddig bírod az genetikától függ. Egyik papám alkoholista volt több évtizedig (30-40+ évig) csak pálinkát és bort, ritkábban sört is ivott és nem májbetegség vitte el. Viszont ismertem egy embert aki meg 40 évesen belehalt max 10-15 éve ivott mikor meghalt.
Ha az adagot nem bírod csökkenteni vagy ahogy írtad anélkül nem bírnád ki a napot és ez nagyobb mennyiség amit beviszel, szóval ez már durva alkoholizmusnak számít.
hát figyelj, nagyapám Isten nyugosztalja, utolsó 20 évében, konstans részeg volt, mindig volt benne egy x százalék alkohol, persze sosem rúgott be. Cukorbeteg lett, utcsó egy két éveiben tönkrement a veséje, mája dialízisre járt, majd rákos lett és szépen elpatkolt...
Szal nem tudom hány éves vagy, de lehet érdemes lenne változtatnod a dolgokon.
nagyon nehéz ezeket így definiálni, hogy ki mennyire “lájtos”, vagy “durva” alkesz, de ha mindenképp kell egy válasz, azt mondanám, hogy eléggé szarul áll a szénád.
- mert reggeltől estig iszol
- mert enélkül “nem bírod ki”
- és mert ha helyzet van, kontrollálatlanul teszed azt
A szervezeted be fog csengetni pár éven belül, mentális oldalról pedig hamarabb is érezni fogod a következményeket.
Nincs durva és lightos alkoholbetegség, csak sima alkoholbetegség van. Függő vagy, nincs mit szépíteni. Beszélj pszichiáterrel, ha nem tudod magadtól abbahagyni. Lehet, hogy valamilyen pszichés betegség miatt nem bírod a munkát és azt maszkolod a piával. Sokan vannak így.
A szervezeted garantáltan tönrevágja az alkohol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!