Ez már alkoholizmusnak számít?
2-3 hetente 3-4 sör. Télen ritkábban. Illetve simán kibírom, hogy több hónapig ne igyak, vagy összejöveteleken is alkhoholmentes sört iszom.
Viszont mikor iszom, akkor várom az alkalmat, mert ilyenkor tudok lazítani, zenét hallgatni. Általában mikor összejönnek a dolgok, akkor iktatom be. Illetve ilyenkor minőségi, különleges söröket kóstolok.
Rövidet évente 1-2 alkalommal 2 centet szülinapokon, boroozni is vagy évente kétszer 1-2 pohárral.
Klinikai értelemben nem.
Az meg, hogy az emberek hajlamosak diagnosztizálni mindent és mindenkit az más kérdés, van aki szerint alkoholista aki egyáltalán fogyaszt alkoholt. (Van aki szerint meg a "rendszeres" fogyasztás a kulcs, ilyenkor mindig eszembe jut dédanyám aki minden évben a saját születésnapján ivott egy kupica pálinkát, soha máskor - az évente 1x az is rendszeres végülis, szóval alkesz volt ezek szerint :D )
Ó, de aranyos vagy😀 bárcsak az én palijaim maguktól így gondolták volna.
Nem vagy az egyebkent:) én is szoktam emiatt aggodni, hogy pl havonta kethavonta ha hazajonnek a barataim már jaj de várom hogy koccintsunk.
Csak maradj ilyen.
Nem, mert kordában tudod tartani. Tehát se az adott előre kigondolt (1-2 pohár) mennnyiséget nem léped túl, se a gyakoriság nem sűrűbb, mint tervezed.
Az, hogy várod a hatását (mert ellazít), talán a hajlamot mutatja a lelki függőségre. De szerintem nem kell ettől megijedned és hirtelen absztinensnek lenned. Ennyit bőven megengedhetsz és ha később is ez lesz az alkohol fogyasztásod az teljesen ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!