Ez alkoholizmusnak számít vagy elfajulhat a dolog?
Veszélyes kombo. Nálam is így kezdődött . Az egyik vonzza a másikat ( cigi, alkohol) .
Főleg ha hiányzik. Nálam is “ öröklődött” és egyetem alatt jött ki. Most próbálom rendbe hozni. Próbáld elfoglalni magad mással. Filmek, egy tanfolyam , baratok ( akik nem inni és dohányozni akarnak )
A hétvégi 1xi ivás meg nem rossz, próbáld Max erre minimalizalni, illetve arra, hogy csak társaságban igyál. Utóbbi nélkül próbáld kizárni, hagyd az otthoni akar egy sort is. Nálam így kezdődött, hogy na jól esne, fel bontom , de jó , aztán egy hét múlva megkivantam megint és így tovább. Végül már egész üveg borokat ittam otthon, és nem érzékeltem, hogy ez gond. De legalább egy két nap szunetet mindig tartottam . Engem a párom segitett ki ebből. Keress valakit aki segít, kitálal programokat, vagy ha ez nem, más segítséget. Egyelőre ez nem gaz, inkább magyar attitűd , de könnyen at lehet esni. A gond a “vágyom rá” . Szerintem iktasd be a társaság nélkül egy korty sem szabályt.
Nálam is így kezdődött, ritkán és keveset ittam, de vágytam rá folyamatosan, pszichésen függtem az alkoholtól. Akkor is abba akartam hagyni, de nem voltam elég elszánt, most 20 év után megint abba akarom hagyni. Nem részletezem, hogy milyen minőségű 20 év van mögöttem. Ha nem akarsz így járni, mint én,akkor:
Vedd komolyabban a dolgot, mint én tettem, keressél alkoholmentes elfoglaltságokat hét közben és hétvégén is.
Tényleg gond, ha már kimondottan vágysz rá, sóvárogsz utána. Az alkoholról nagyon nehéz lejönni, hihetetlenül addiktív. Szerintem a legfontosabb, hogy belásd, hogy szükség van segítségre, ha ez sikerül, az már fél siker. Az is fontos, hogy érdemes szakembert felkeresni, mert van az a szint, ahol nem szabad rögtön elvágni magad tőle, egyik napról a másikra. (Nekem van családtagom, aki pont emiatt, delíriumban halt meg, persze nála már súlyos volt a függőség, nem csak kezdődő)
Ha még időben elkapod, és nem hagyod elburjánzani, nagyon sok szartól kíméled meg magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!