Átlagban napi 33-ml 40% alkoholos ital az alkoholizmusnak számít?
Sosem fogyasztottam ennél többet, leszámítva egyszer 25+ felett amikor kiakartam próbálni milyen alkohol hatása nagyobb mennyiségben akkor 2,5 dl töményig jutottam, jó kedvem volt ellazultam ennyi. Egyébként már pár éve ennél a 33ml mennyiségnél vagyok.
De vannak hónapos,féléves megszakítások ha éppen kiürült az üveg nem rohanok venni megint
"De vannak hónapos,féléves megszakítások ha éppen kiürült az üveg nem rohanok venni megint"
Inkább ez számít itt. Nem hangzik függőségnek, mert akkor eléggé hiányozna. Az egészségügyi oldalához nem tudok hozzászólni , nem vagyok benne jártas.
Az erősebbet kedvelem amúgy én is, sokkal kevesebb kell belőle, így gazdaságosabb. Tehát a 80%-nál elég napi 15 ml is, sokkal könnyebb adagolni teába vagy kólába.
De amúgy általában véve így is sajnálom rá a pénzt vagy nem kivánom már amikor elfogyott az üveg, és csak születésnapomra szoktam venni újra vagy nagy ünnepkor. Max évi 3 alkalom
Lehet valaki alkoholista napi 3 centtel, de nem attól lesz az, hogy napi 3 centet iszik, hanem attól, hogy kényszerből csinálja. (Akár észreveszi, akár nem.) De alkoholistánál nem igazán van olyan, hogy kifogy az üvege és hónapokig nincs ingere újat venni.
Ha rendszeresség alapján lehetne diagnosztizálni, akkor nem kellene mindenféle bonyolult diagnosztikai kritérium az alkoholizmushoz (a DSM-IV vagy V-ben), csak egy kérdés lenne: iszik-e adott rendszerességgel vagy nem... ehhez képest ilyen pont nem szerepel benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!