Ez már alkoholizmusnak számít? Vagy minek neveznétek ezt?
Figyelt kérdés
Középsulis osztálytársamról van szó, akárhányszor megyek/többen is megyünk fel hozzá már veszi elő a piát és a poharakat.
Vasárnap délelőtt mentem hozzá pár dologért, akkor már ott volt az egyik haverja és iszogattak. De ahogy elnéztem őket meg az üres Jameson-os meg Tullamore-os üvegek számát kb már szombat estétől iszogattak.
2020. jan. 28. 18:45
1/7 anonim válasza:
Ha átjönnek a haverok én is iszok velük. Az ivászata akkor számít alkoholizmusnak, ha rendszeresen fogyaszt alkoholt, és lelkileg is kötődik az iváshoz. Ennyi infóból ezt nem lehet egyértelműen eldönteni.
2/7 anonim válasza:
Ha még éppen nem is (bár úgy gondolom, nagy esély van rá ha még vasárnap délelőtt is iszogat), akkor jó úton van az alkoholizmus felé.
3/7 anonim válasza:
Ennyiből nehéz megítélni, de nagy eséllyel azzá fog válni, ha nem változtat az életmódján.
4/7 anonim válasza:
Ha mindennap rendszeresen iszik, mi több a problémáit alkoholba "fojtja" (sőt egy idő múlva már az fogja okozni), akkor alkoholista. Így csak szeret piálni. Bár ettől még nem kell heti 3x berúgni.
5/7 Zimonyi válasza:
Ha csak alkalmanként iszik de akkor sokat az már alkoholizmus, de attól függ inkább hogy milyen gyakran,mennyit.
6/7 anonim válasza:
Tini koromban én is sokat ittam... Tinédzser kornak hívják
7/7 anonim válasza:
Majd kinövi. 17-18 évesen húzóra megittam 7 dl bort... Fogadásból. Minden héten be voltam rugva. Most 31 vagyok, idejét nem tudom mikor rugtam be utoljára. :) Most is szoktam alkalmanként inni, az olcsó bort váltotta a minőségi whisky, egyszerre elfogyasztott mennyiség is kóstolásra korlátozódik.
Ez nem alkoholizmus, csak menőnek, jófejnek akar tűnni... Középsuliban nálunk is ez volt a menő, meg a WC-ben cigizés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!