Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Milyen betegségem lehet?...

Milyen betegségem lehet? Durva bélmozgások. Még a nyáron kolonoszkópiát szeretnék elvégeztetni.

Figyelt kérdés
El akarok menni magánba. Egy időben, január közepén úgy kezdődött a dolog, hogy a bal bordaív alatt elkezdet fájdogálni. Aztán az abbamaradt. Majd jött egy időszak, ahol hol volt székletem, hol csak 4 naponta, de akkor is darabos volt, mint akinek szorulása van. Emellé folyamatos hajfájás, esténkénti puffadásom van. Az érdekes benne az, hogy estére romlik drasztikusan a helyzet. Rendkívül beteg vagyok szinte minden 2. este. A sok szorulás miatt, kb 20 szor kezeltem aranyeret az utóbbi 3 hónapban. Nem győztem venni rá a reparont. Pár hete rendbejött a székletem magától, pedig étrendet nem változtattam (napi 2 alma és rendes táplálkozás eddig is megvolt). Szinte minden nap, vagy max 2 naponta megyek wc-re és rendes székletem van, semmi vér nincs benne (eddig sem volt, max ha durván begyulladt 1-1 aranyerem). Gyomoégésem, fura szúró érzés van néha a gyomromban, ha éhes vagyok. De kibírható. Ellenben az, hogy szinte minden nap, szinte minden este borzasztóan fájnak a beleim, mintha porszívóval vákumot képezne valami és befelé szippantaná őket. Emellé olyan erős bélhangok vannak, hogy szinte a szoba másik végében is hallaná 6 méterre egy másik ember. Tehát egy fájdalmas emésztés gyakori puffadással és emésztőenzimek bélbe kerülésénel hangjával, mint egy kegyetlen gyomorkorgás, ami a belekben zajlik le késő délutántól-ha eszek-ha nem és menetrendszerűen naponta, amihez sem vér, sem hamesnés nem társul. Ha oldalamra fekszek éjszaka, akkor minimálisra módosul a fájdalom és simán elalszok. Ha a hátamon fekszek, akkor napközben még elviselhető a dolog, este 7 után már borzasztóan fáj. Munkahelyemen szinte egyáltalán nem zavar a dolog, picike diszkomfort, de de 90%-ban tünetmentesség jellemez. Valami krónikus gyulladásra gondoljak hasmenés nélkül?
2024. júl. 3. 21:36
 1/8 A kérdező kommentje:
hajfájás=hasfájás. elkezdet=elkezdett
2024. júl. 3. 21:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Az orvos válaszol.
2024. júl. 3. 21:38
 3/8 A kérdező kommentje:
2. nyilván
2024. júl. 3. 21:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Az igazán durva bélmozgások, ha ez nagy hangokkal jár lehet akár valamilyen szűkület is, nem feltétlenül a vastagbélben, sőt. Egy alapos ultrahang kéne először is.
2024. júl. 3. 22:46
 5/8 A kérdező kommentje:
4-es. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ha nem is vagyok alkoholista, de az utóbbi 1-1.5 évben minden pénteken és szombaton megittam 3-3 dl 40 fokos vodkát =vagyis 6 deci két nap alatt) és mellé 2 doboz sört. Hétköznap vasárnap reggeltől péntek késő délutánig soha semmilyen alkoholt. Lehet ultrahang lesz először maszekban.
2024. júl. 3. 23:02
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha maszekba mész, és Budapesten, akkor a privátgasztró rendelőt ajánlom. Ott rendkívül alaposak, ha valami komoly gond van, akkor jó eséllyel észreveszik a nyomát. No és mennyi idős vagy?
2024. júl. 4. 11:13
 7/8 A kérdező kommentje:
38. Sajnos miskolci vagyok, így itt, Nyíregy-Debrecen vonalon képzelem el a dolgot.
2024. júl. 4. 19:32
 8/8 anonim válasza:
Kérdező, kiderült, hogy mi okozta a problémát?
szept. 6. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!