Mit csináljak akkor ha én biztosan érzem hogy krónikus kismedencei gyulladásom van vagy méhnyakrákom de az orvos nem törődik vele?
Figyelt kérdés
Sziasztok. 30 éves vagyok. A problémáim fél éve kezdődtek. Állandó hüvelygyulladás. Enyhe néha jelentkező derékfájdalom,bal combba sugárzó fájdalom. És bal oldali petefészek környéki fájdalom. Volt március végén egy citologia miután a gyulladást kikezelték. Az P1 lett de nem bízom benne. A tünetek fennt állnak sőt egyre rosszabb. Hüvelyi sárgás folyás vagy híg fehér. Állandó alhasi fájdalmak. Gyakori vizelési inger,mintha a hólyag nem ürülne ki. A 3.orvosnál voltam. Mindegyik mást mondd. Eddig azt mondták hogy fel van szállva a fertőzés. Most azt hogy nincs. De nem értem miből van ez megállapítva mert mindenhol csak hüvelyi ultrahang volt ami ki sem mutatja a gyulladást,mert ezt már kérdeztem itt és itt is írták hogy nem mutatja ki a hüvelyi UH. Most elkezdtek ureaplasmára vizsgálni amihez kenet kellett a méhnyakról. Azután 3 napig barna folyás. A doki szerint normális. Én nem vagyok nyugodt. Hova forduljak? Továbbra is fáj egy ponton valami. Nagyon el vagyok keseredve. Mit tegyek?szept. 3. 16:15
1/42 anonim válasza:
Ha jó a citológiád, akkor nincs méhnyakrákod.
A PID et pedig ha korrektül vizsgáltak ki tudták zárni.
Van valami különleges oka, hogy mégis azt gondolod, az van neked ?
Akkor a gyanúra okot adó tényezőt is el kell mondanod a dokinak. ( Partner, furcsa szex, eszközös szex , bármi)
Más.:
Ismerek olyat, akinek a Chron ja kezdődött így.
2/42 anonim válasza:
Méhnyakrák? Ha szükséges lenne végeznénk biopsziát.
Egyébként szeirntem annak örülnél ha kapnál egy méhnyakrákos diagnózist.
De diagnosztizáld magad.
4/42 A kérdező kommentje:
Most lett levéve a teljes std panel és HPV teszt de még 3 hét kb mire lesz eredmény. Azért gondolok a méhnyakrákra mert hónapok óta olvasok a neten és ugyanilyen tünetei vannak.
szept. 3. 17:22
5/42 A kérdező kommentje:
Addig is amíg megjön az std panel eredménye addig doxycyclint kaptam. De holnap kell az utolsót beszedni és ugyanúgy fennt áll minden tünet. Fáj a bal oldalon lennt egy pontban. Gyakori,sürgető vizelési inger. A méhnyak kenet levétele után vérzés bár a doki szerint ez normális mert rendesen megkaparta azt mondta hogy tudjanak kimutatni std-t. Soha eddig nem végeztem semmilyen szűrés után. Most 3 napja barna folyás.
szept. 3. 17:25
6/42 A kérdező kommentje:
Ja és még annyi hogy utána néztem és állítólag van egy csomó fals,téves citologia eredmény. Ezért aggódom hogy mi van ha az a P1 nem is valós. Mivel nem múlnak a tünetek. És az a citologia pár nappal lett levéve a menstruáció előtt és azt olvastam hogy olyankor nem is szabadott volna citologiat csináltatni mert valótlan eredmény születhet.
szept. 3. 17:32
7/42 anonim válasza:
A méhnyakrák az esetek többségében tünetmentes. Amikor már problémát okoz, általában vérzésproblémákat, akkor már igencsak előrehaladott állapotban van. Fájdalmat legtöbbször csak a végső stádiumban okoz. Csináltak rákszűrést, az rendben van, miért nem bízol benne? Kenetvétel után, pláne hogy mondta is a doki, hogy rendesen meggyötörte pár napig pecsételő vérzés normális. A tünetek alapján inkább gyanakodnék ciszta, petefészek- vagy kismedence- vagy hólyaggyulladásra. Magán urológia vagy urológus-nőgyógyász esetleg
8/42 A kérdező kommentje:
Nincs itthon Magyarországon tb-m mert külföldön dolgozom és ezért magánklinikára járok. A hólyaggyulladás az teljesen középen fájna? Mert gondoltam rá viszont nekem inkább a bal oldalon érezhető szúró fájdalom. Márciusban trichomonas gyanú volt,tenyésztés nélkül. Most ureaplasma gyanú van. Összes std panel le lett véve,csak mire megjön az eredmény addigra megőrülök. Az a baj hogy állandóan olvasgatok mert nem tudok ettől nyugodtan lenni és így jött képbe a méhnyakrák.
szept. 3. 18:25
9/42 A kérdező kommentje:
És van egy csoport a Facebookon tele rémtörténetekkel hogy hogyan lett nekik pár hónap alatt a P1-ből P5 meg hasonló sztorik. És ezért vagyok bepánikolva.
szept. 3. 18:27
10/42 anonim válasza:
Ha a mai napon két szóval tudnám leírni a magyarokat, akkor a két szavam a szegénységtudat és betegségtudat lenne.
Érdemes lenne egy pszichológust keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!