Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet pattanás a szájon vagy...

Lehet pattanás a szájon vagy a szájon mindig csak herpesz van? Hogy lehet megkülönböztetni?

Figyelt kérdés

Honnan lehet tudni, hogy mi herpesz és mi pattanás, pláne, ha még tisztán látható feje is van, ahonnan kinyomható lenne.

Tudom, hogy pattanást sem jó nyomni úgy általában, de szájon iszonyatosan fáj is, herpeszt viszont nem nyomnék egyáltalán pl...

Amúgy most a szám sarkában van épp, egészen a felső és az alsó ajkam talalkozásánál, ma jött ki, azt hittem, hogy műanyag kanállal megvágtam a számat, olyan érzés volt, pedig nem is ettem műanyag kanállal szerintem...

szept. 1. 12:14
A kérdező szavazást indított:
igen, lehet
nem, mindig herpesz
nem tudom
egyéb, kifejtem
5 szavazat
 1/4 A kérdező kommentje:

Egyéb, kifejtem, aztán mégsincs hozzászólás...

Most vegyek herpesz elleni vmit vagy ne?

szept. 1. 12:50
 2/4 A kérdező kommentje:

Vki azt mondta, hogy a herpesz viszket. Szerintem csak ha elkezdjük vakarni, bár tán igaza van...

Az enyém csak zavar, ha kinyitom nagyra a számat...

szept. 1. 13:22
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha fehér és fájdalmas, akkor afta. Pár nap után irgalmatlanul begyullad, aztán lassan elmúlik, nincs mit tenni ellene. Ne nyomkodd, nem pattanás.
szept. 1. 14:49
 4/4 A kérdező kommentje:

Amúgy olyan picurka, hogy amikor megkérdeztem vkit, hogy szerinte herpesz-e, nem is látta, pedig mutattam is az ujjammal, hogy hol, ici-pici, de ha nagyra nyitom a számat, érzem, mintha elvágtam volna, és érintésre fáj, amúgy föl sem tűnt volna...

Ja, és megkérdeztem egy bőrgyógyász ismerősömet, és ő azt mondta, hogy van pattanás is, és úgy lehet megkülönböztetni a kettőt, hogy ha pattanás, akkor csak egy van belőle és duzzatabb, ha viszont herpesz, akkor a duzzadt rész felett kis apró víztiszta hólyagok jelennek meg vagy apró kör alakú sebek, amelyek összeolvadnak és pörkölt lehet rajta. (?) (Pörkölt...? Milyen állatból...? :D LOL! :D) Azt is írta még, hogy a herpesz gyakran égő fájdalommal jár, míg a pattanás inkább lüktető fajdalommal.

Ez alapján tényleg lehet pattanás, meg a vki is azt mondta, hogy ami neki van, az herpesz, kb. ötször akkora, mint az én mini vmim, de amúgy tényleg lehet akkor afta is tán...

szept. 1. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!