Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Roaccutan vélemények?

Roaccutan vélemények?

Figyelt kérdés
Sziasztok, igen tudom csomo kerdes van ezzel kapcsolatban de meg szeretnem kerdezni hogy mi a tapasztalatotok ezzel a gyogyszerrel? Kamasz korban lany vagyok, es sajnos anyukam boret orokoltem, es ezt irta fel a bőrgyógyász, mivel nagyon durvan pattanasos az arcom, tele van gyulladt pattanasokkal, de az az erdekes, hogy csak az all vonalamban es az allamon, de ami van az nagyon durva. Kinez, ahogy kinez, persze kellemetlen, de nagyon nagyon faj, feszul, szur csip meg minden aludni es enni is nehezen tudok, a mosolygas is mar nehez, es egyszeruen nem tudom mit kezdjek vele, a gyogyszer ido mire elkezd hatni de annak azt hallottam durva mellek hatasai vannak, es ezt szeretnem kerdezni, hogy aki tud kerlek adjon tapasztalatot mivel elegge felek, de igy nem maradhat mert csunya is es nagyon fajdalmas is... a normalis valaszokat es tippeket elore is koszonom!♡

júl. 21. 02:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
61%
Nekem is bőrgyógyász írta fel. Bevált.
júl. 21. 02:30
 2/11 anonim válasza:
0%
Ez a sok-sok kérdés. Hát mily erdekessss
júl. 21. 02:32
 3/11 anonim ***** válasza:
63%

Endokrinológus kellene neked, nem Roaccutan.

Állvonali pattanás hormonális, jellemzően tesztoszteron (férfi nemi hormon) okozza.

júl. 21. 05:43
 4/11 anonim ***** válasza:
57%
Úgy van, ahogyan 3. írja. Ha eddig még nem csináltak teljes körű hormonvizsgálatot, akkor épp itt az ideje. Egyébként a Roaccutan egy hatásos gyógyszer, de a sok egyéb mellékhatás mellett annyira fényérzékenyít, hogy nyáron nem szabadna szedni. Még annyi napfény is árthat, ameddig mész az utcán.
júl. 21. 09:03
 5/11 anonim ***** válasza:
19%
Én 16 évesen szedtem asszem talán fél évig,pár hónap alatt teljesen letisztította az arcom,bár én közepesen voltam pattanásos,de egy barátom aki nagyon az volt,ő a generikumát szedte és az is nagyon bevált,annyi hogy a szánk nagyon kicserepesedett tőle,de aztán nyomtalanul elmúlt amint abbahagytuk.Amúgy aki itt endokrinológust javasolt,én azt mondanám,hogy inkább nagy dózisú A-vitamin sűrítményt szedjen az ember fél évig(ez a roaccutan),mint mindenféle endokrin gyógyszert évekig,nekem anyukámnak is teljesen leszedte a pattanásait...
júl. 21. 13:01
 6/11 anonim ***** válasza:
5/5. Aki itt endokrinológust javasolt, annak van köze az egészségügyhöz (nem csak betegként, aki szedett már Roaccutant!).
júl. 21. 18:52
 7/11 anonim ***** válasza:

6:

Aha tehát 10-ből 7 pattanásos kamaszlányt endokrinológushoz kell küldeni mert természetellenes...Viszont lehet igazad van,a hipochondereknek is közük van az egészségügyhöz.

júl. 21. 20:49
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
7. Aha. Kicsit eltúlzod, de igen. Az androgénhatásnak nagyon sok esetben van szerepe benne. És ez nem hipochondria, hanem tény.
júl. 21. 22:21
 9/11 anonim ***** válasza:
Én értem,de maga a pattanásosság általánosabb jelenség annál, mint egy ilyen jellegű endokrin háttér,mert ha így lenne,a bőrgyógyász nem roaccutannal gyógyszerelne,hanem elsősorban az endokrinológushoz indítaná a pácienst,vagy mi több,a háziorvos endokrinológiára utalna először,de legalábbis másodszor,holott ez egy pattanásos esetében egyéb tünet híján fel sem merül benne...
júl. 21. 22:40
 10/11 anonim ***** válasza:
(És nyilván tapasztalatból nem merül fel benne,mert neki tényleg van köze az egészségügyhöz)
júl. 21. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!