Nyugdíjas férfi vagyok, és egy hónapja a vállaimra a mellkasomra apró pattanásszerű valamik jöttek, amelyek nagyon viszketnek, éjjelente kivakarom sebesre.Mik lehetnek ezek? Gyógyítható?
Figyelt kérdés
Minden este lefekvéskor nyári langyos zuhanyzót használok, és reggelente is. Azt észre vettem, amikor vakarom a vállaimat, a körmeim alá fehér valamik jelennek meg. Mik lehetnek ezek? Gomba? Amikor a hónaljam izzad, és vakarom onnét is olyan fehér valamiket veszek észre a körmeim alatt.Már ecettel is vattára csöppentve ecsetelem kicsit a viszketést enyhíti, de később visszatér az erős viszketés.Mi okozhatja ezt?aug. 27. 13:22
1/7 anonim válasza:
A bőrgyógyász meg se fordult a fejedben? Nyilván gyógyítható, nem fogsz a fehér izékbe belehalni (genny? allergia?), de a gyógymódot egészen biztosan nem a gyakoritól kapod meg, akik nem is látjuk, hanem az orvostól.
2/7 A kérdező kommentje:
De megfordult a fejemben a bőrgyógyászati szakrendelő. De amikor időpontot kértem, 2025 február 14. e 11:25 órára kaptam. De addig nem fogom kibírni az őrjítő viszketést. Arra gondoltam, talán van valaki akinek már volt ilyen bőrbetegsége, az esetleg tudna tanácsot adni. Háziorvos látta, de azt mondta ezt szakorvosnak kell látnia. Véresre vakarom éjszakánként amikor alszom, már sebek fedik a mellkasom nagy részét. Sürgősségin is voltam vele,de szakorvost javasoltak.
aug. 27. 15:13
3/7 anonim válasza:
Ilyenkor kell magánorvoshoz menni 30 ezerért.
4/7 A kérdező kommentje:
Sajnos a nyugdíjam kevesebb mint 30000 Ft. Egyedül élek, családom nincs.
aug. 27. 15:49
5/7 anonim válasza:
Akkor nem vásárolsz meg magadnak egy pizsamát, amit különben megvennél. Senki nem fog neked a gyakorin felírni gyógyszert, esetleg a háziorvos tud sürgősségi beutalót írni.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget!
aug. 27. 16:06
7/7 anonim válasza:
Szia! Sok minden lehet! Menj a bor es nemibeteg rendelesre. / nem azert mert az vagy!/ Megijedtel, nagyon faj es viszket. Megnezik, s kapsz ra valamit. Legjobb borgyogyaszok ott vannak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!