Kiújuló tüszős mandulagyulladás vagy csak nehezen múlik?
Múlthéten pénteken elmentem az orvoshoz, mert nagyon fájt a torkom. Azt mondta, hogy tiszta genny a mandulám, írt antibiotikumot, amit be is szedtem, 5 napig 2x1-et. Ma délután megint jobban fájt a torkom és belevilágítottam, még mindig tele van fehér pöttyel mindkét mandulám. Ilyen nehezen múlik vagy nem múlt el teljesen? Sajnos ez nálam visszatérő probléma, pedig már felnőtt vagyok, 30 éves nő. Suliban dolgozok és azóta van ez, pedig most nyári szünet van, nem tudom, hogy kaptam el megint. Ebben az évben már kb ötödjére van tüszős mandulagyulladásom, de tavaly is volt legalább ennyiszer. Most teljesen bevagyok pánikolva, mert
ugye csak szerdán lesz legközelebb orvos, meg kéredzkedhetek a munkahelyről ha vissza kell menni.
"Reumás láz. Amennyiben streptococcusok okozták a tüszős mandulagyulladást, ahogy ez általában lenni szokott, akár a reumás láz is lehet a betegség egyik szövődménye. A reumás láz egy gyulladásos autoimmun betegség, ami a szívet, a bőrt, az ízületeket és a központi idegrendszer érinti, és egy speciális streptococcus-törzs váltja ki. A lázon kívül piros bőrkiütések is megjelenhetnek, továbbá fájdalmas ízületi gyulladások jelentkezhetnek, melyek akár állandósulhatnak is. A reumás láz továbbá a szívbelhártya, a szívbillentyűk, a szívizom és a szívburok gyulladásához is vezethet..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!