Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Garatgyulladás mikor múlik el?

Garatgyulladás mikor múlik el?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 4 napja szenvedek vele és annyira fáj mint a legelső napon, nyelni nem tudok. Vírusos garatgyulladás. :) Nem használ a tantum verde, az orrfújás, a fájdalomcsillapító/gyulladáscsökkentő (algopyrin, nurofen, cataflam), nem használ a kamilla tea, nem használ a sós vizes gargalizálás. Tehát úgy konkrétan semmi sem. :) Kezdek a fájdalomba bele őrülni ugyanis kb az este 3 órát aludtam, össze vissza felkeltem, nem tudtam vissza aludni, mellé ez az elviselhetetlen nyelési fájdalom is ami egésznap bosszantott. Kegyetlen, valami gyors tipp kimondottan garatgyulladásra? Ma megyünk be a sürgősségire vagy a fül-orr gégészetre hátha lesz valami mert bele őrülök most már. Ja és még ezek mellé a szuper tünetek mellé jött a torok kaparás és köhögés ami jó száraz, tehát még be is pisilek így gyorsba. :)

júl. 13. 04:47
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Az volt a story, elmesélem, hogy elmentem a házi orvoshoz pénteken. Csütörtökön este lettem beteg ( torokfájás, láz, hidegrázás, orrfolyás), aztán pénteken megvizsgált és azt mondta ez vírusos garatgyulladás, írt fel 2x1 cataflant meg orrsprayt, tantum verdével. Szedtem őket és tegnap, azaz szombaton nagyon erős volt a torokfájásom, annyira hogy már nyelni sem tudtam és bementünk az ügyeletre ahol megvizsgáltak és írtak fel napi 3x1 antibiotikumot gyomorvédővel és torokfertőtlenítővel, én péntek óta nem voltam lázas hála Istennek. Tegnap nagyon rosszul voltam, mára ( szerintem) az antibiotikumtól milliószor jobban lettem, múlt a torokfájásom, ürül szépen a váladék, mint orrfúlyás, mint köhögés formájában. Úgyhogy szerintem félrevizsgált a háziorvosom. Nagyon sok folyadékot ittam ezek mellé, leginkább kamilla és ribizlis teát mézzel, meg napi 2 c-vitamint szedtem be. Örülök nagyon hogy jobban vagyok mert nagy szenvedés volt.
júl. 14. 16:06
 12/22 A kérdező kommentje:
Ja meg lemaradt hogy doritrichin tablettát szopogatok és nagyon sokat segít. A strepsils meg nagyon rossz volt mert szét marta a számat és kráterek voltak benne. :(
júl. 14. 16:08
 13/22 A kérdező kommentje:
9-es, köszönöm szépen! :)
júl. 14. 16:10
 14/22 anonim ***** válasza:

#10 Antibiotikumot a bakteriális felülfertőződés miatt adnak időnként. Nem szükséges mindig, de van, amikor igen.

Kérdező: az antibiotikumot ugye végig beszeded akkor is, ha már jobban érzed magad? Gondolom, igen, de jobb rákérdezni.

Igen, ez a leírásod alapján valami vírus. Ne ess kétségbe, ez is el fog múlni, kitartás! Legközelebb a legelső jelre kezd el szedni a vitaminokat (télen D vitamint is!), és akkor nem tud elharapózni a dolog.

júl. 14. 18:35
 15/22 A kérdező kommentje:
Persze hogy beszedem, kicsit kevéslem is hogy csak 3 napra van adag, de remélem ettől teljesen jól leszek, a vitamint mostmár mindig szedni fogom és odafigyelek az alapos kézmosásra. Kezdek jobban lenni csak hosszabb idő, köszönöm a bíztatást! Puszi (Ha az összes antibiotikumot beszedem akkor nem eshetek vissza utána? Remélem. )
júl. 14. 21:38
 16/22 anonim ***** válasza:
#15 Ha beszeded a 3 napi antibiotikumot, valószínűleg jobban leszel, de sokszor előfordul, hogy újabb 3 napi adag kell. Reménykedjünk a legjobbakban!
júl. 15. 11:33
 17/22 A kérdező kommentje:
16-os, és ha beszedtem a 3 napit és másnapra visszaesek akkor megint kezdődik elölről? Nagyon félek, amúgy mindennap nézem a torkom és nem gyógyul sehova, olyan ideges vagyok..
júl. 15. 12:25
 18/22 anonim ***** válasza:

#17 Elölről semmiképpen. Ha a második kúra után sem gyógyul, akkor érdemes komolyabb kivizsgálásra menni, addig azért az esetek túlnyomó többségében egy vírusfertőzés el szokott múlni.

Antibiotikum szedésekor az első 1-2 napban kicsit még rosszabbodhatnak is a tünetek, de utána rohamosan javulni fog.

Tartsd a kapcsolatot az orvosoddal, ha rosszabbodik a dolog ő fog tudni tanácsot adni konkrétabban.

Wgy kis vidámság, hogy jobban légy:

[link]

júl. 15. 17:28
 19/22 A kérdező kommentje:
18-as, nagyon szépen köszönöm. Nagyon segítőkészek és kedvesek vagytok velem amiért nagy köszönetem és hálám! Rendben, megfogadom a tanácsaid, a vitaminokat szedem ezerrel, igen észrevettem hogy rosszabb lett egy kicsit de szerintem lassan túlélem! Nagy ölelés nektek!!!
júl. 15. 19:39
 20/22 A kérdező kommentje:
Teljesen meggyógyultam. :)
júl. 22. 11:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!