Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Garatgyulladás mikor múlik el?

Garatgyulladás mikor múlik el?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 4 napja szenvedek vele és annyira fáj mint a legelső napon, nyelni nem tudok. Vírusos garatgyulladás. :) Nem használ a tantum verde, az orrfújás, a fájdalomcsillapító/gyulladáscsökkentő (algopyrin, nurofen, cataflam), nem használ a kamilla tea, nem használ a sós vizes gargalizálás. Tehát úgy konkrétan semmi sem. :) Kezdek a fájdalomba bele őrülni ugyanis kb az este 3 órát aludtam, össze vissza felkeltem, nem tudtam vissza aludni, mellé ez az elviselhetetlen nyelési fájdalom is ami egésznap bosszantott. Kegyetlen, valami gyors tipp kimondottan garatgyulladásra? Ma megyünk be a sürgősségire vagy a fül-orr gégészetre hátha lesz valami mert bele őrülök most már. Ja és még ezek mellé a szuper tünetek mellé jött a torok kaparás és köhögés ami jó száraz, tehát még be is pisilek így gyorsba. :)

júl. 13. 04:47
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
3x1 cataflam.
júl. 13. 07:03
 2/22 anonim ***** válasza:

Nekem a mebucain szokott segíteni, van olyan belőle, ami érzéstelenít. Plusz fokhagymát eszek fokhagymával, és mézesteát iszok. Eddig ezek 99%-ban mindig elmulasztották a torokfájást, főleg a jó csípős fokhagyma nyersen, egy jó kis szendvics mellé.

Jobbulást!

júl. 13. 07:11
 3/22 anonim ***** válasza:

Garatgyulladas nem siman csak egy kis torokfajas, rohadt szar!! Nekem is volt.

Hat nem tudom mar pontosan meddig tartott, de nagyon sokaig, talan 2 het is volt mire meggyogyultam.

Flector port ittam, az egy picit hatott amugy, de az se volt az igazi. Orvos fel tudja amugy irni.

Garatgyulladasra alapvetoen nincs gyogyszer, ki kell varni. De persze azert menj vissza az orvoshoz, hatha mond valamit.

júl. 13. 07:16
 4/22 A kérdező kommentje:
Kaptam rá antibiotikumot, nagyon remélem hogy jobban leszek mert nagyon meg vagyok ijedve és el vagyok keseredve, mára már kicsit javult az állapotom. Köszönöm a tanácsokat. Próbálom nyugton kivárni de semmi egyszerűen és csütörtökön megyünk nyaralni. Nagyon szomorú vagyok. :(
júl. 13. 13:35
 5/22 A kérdező kommentje:
Remélem hogy hatni fog a gyógyszer mert azt mondták csütörtökre az antibiotikumtól fixre jobban leszek és helyre jöhet az állapotom csak sok pihi, tea, meg fájdalomcsillapító. Nagyon imádkozom hogy rendbe jöjjek, viszont anyukám apukám is elkapta és apukám egy 5 nap alatt rendbe jött (ő hozta haza a vírust) akkor nem értem hogy most mi van.
júl. 13. 13:38
 6/22 anonim ***** válasza:

Nekem azt mondtak, hogy erre antibiotikum nem jo, en nem is kaptam.

De passz akkor, nyilvan az orvos tudja jobban.

Remeljuk a legjobbakat :)

júl. 13. 15:33
 7/22 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen, nagyon szenvedek egesznap, semmi nem hat, mar kb fetrengek a fajdalomba. En nem gondoltam soha egesz eletemben hogy a torok tud igy fajni, tehat hogy mi a f@sz… nagyon nagyon kegyetlenul faj egyszeruen bele doglok. Valakinek valami tipp?
júl. 13. 16:23
 8/22 anonim ***** válasza:

Vírusos fertőzésre három dolog kell:

-antioxidáns (C vitamin, acetil-cisztein /a glutation miatt/. A kettőt együtt is lehet szedni. Mindkettőből átlagnál nagyobb mennyiséget, C vitaminból 1000mg/nap, acetil-ciszteinből max 1500mg/nap kúraszerűen. Az N-acetil-L ciszteinre a háziorvosod rámondja, hogy köptető, de nem tudom, itthon az orvosin nem tanulnak élettant, gyógyszerészetet, vagy mi van, de az ACC alapvetően antioxidánsként szedhető. Az ACC-ből egy glutation nevű anyag keletkezik a testedben, amit alapvetően termel a test, de betegség esetén, illetve idősebb korban hajlamos hamar kifolyni. Pótolni érdemes napi 500mg-ban 40 év felett. Mellékhatásként(!) nyákoldó, ezért ne este vedd be, hanem nap közben valamikor.)

-gyulladáscsökkentő (az antioxidáns mellé paracetamolt NE, de plnibuprofent lehet szedni. A tabletták általában láz-, fájdalom-, gyulladáscsökkentők egyben, van szirup is, ha azt könnyebb lenyelni)

-FOLYADÉK!!! Szájon át, illetve hidegpárában inhalátorból. Amennyit csak bírsz, de legalább napi 2.5-3 liter folyadék menjen le!

Pihenj sokat, próbálj meg enni, aludni eleget!

Jobbulást!

júl. 14. 12:56
 9/22 anonim ***** válasza:

* IBUPROFEN

Bocs az elírásokért, a szövegdobozt nem lehet írás közben mozgatni mobilról.

Jobbulást!

júl. 14. 12:58
 10/22 Senior Séf ***** válasza:
Most akkor konkrétan mi a bajod? Vírusos garatgyulladás nem lehet, arra (remélem) nem adnak antibiotikumot.
júl. 14. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!