Miért nem tudok aludni?

Pont én is ezzel küzdök egy ideje, és nekem sem volt ilyen még ezelőtt. Alapból mondjuk szorongósabb természetem van, ráadásul májusban érettségizem, úgyhogy nagy valószínűséggel ez is közrejátszik.
Nekem a gyógyszerészem azt ajánlotta, hogy reggel-este vegyek be 2 magneB6-ot és az segíteni fog. :)

"hat, igazabol sulizok meg, hazaerek, tanulok, kikapcsolodasnak meg a telefont veszem elo"
Ezek a tevékenységek egytől egyig stresszfaktorok. Főleg az esti telefonbuzerálás. A monitorok hideg kék fénye, vagy a behintázó vércukor ugyanolyan stresszforrás, mint az evidens stresszforrások.
Hogy miért baj a stressz? Azért, mert a legkisebb stresszforrás is kortizoltermelésre ösztökéli a mellékvesét. A kortizol pedig antagonistája a melatoninnak, azaz, amíg a máj le nem bontja, nem engedi érvényesülni a melatonin nevű alváshormont.
Életmód és étrendváltás lesz szükséges, mert itt nem fog megállni a történet, és hamarosan az inszomnia lesz a legkisebb problémád.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!