Szia, szerintem nem okot gondot ez mellett a diagnózis mellett a sport. Amúgyis ritka az olyan diagnózis, aminek a sport árthat. A rendszeres sport csökkenti az egészségügyi problémák kockázatát. Egyszóval sportolni jó. A Te diagnózisod semmi túl komolyat nem jelent, számos oka lehet, stressz, dohányzás, stb. Ami viszont megtörténhet az az, hogy csökken a sport teljesítő képességed. Magyarul, puding leszel. Ilyesmit okozhatnak a béta blokkolók. Szerintem nyugodtan sportolj, mértékkel, ahogy Neked jól esik. De természetesen, az itteni válaszok nem összehasonlítható értékűek az orvosod válaszával, kérdezd inkább őt. 😊
2023. ápr. 20. 23:51
3/6 kék pancake válasza:
Igen, gondot okoz.
Sakkozást javasolnék sportként. Vagy billiárd, darts, sportlövészet, ilyesmik. Amihez nem kell sokat mozogni.
2023. ápr. 21. 02:18
4/6 anonim válasza:
Az extraszisztolénak szinte mindig valami komplex életmódbeli kiváltó oka van, inkább jobb lenne azt megszüntetni:
Alvás közben légvétel zavar
Emésztési problémák, puffadás
Rekeszizom sérv
Egyéb belgyógyászati eltérések
Reflux
2023. ápr. 21. 06:28
5/6 anonim válasza:
Nem okoz semmit. Évek óta szedem én is a metoprololt, pitvarfibrilláció minden van, össze vissza ver a szívem. A doki azt mondta vigyázni kell de én drogfüggő vagyok és speedet, kokaint lövök intravénásan, van hogy alig kapok levegőt. Olyanokat túléltem hogy senki el se hinné. Szóval bírja a szív nem kell aggódni. Jobban bírja mint amit az átlag ember gondol.
Lehet mindent csinálni. Szedd a gyógyszert és ne foglalkozz semmivel :)
2023. ápr. 21. 06:48
6/6 anonim válasza:
Nyugodtan sportolj mellette. Élsportoló nem lesz belőled, mert a pulzusszámot nem engedi elszállni, de közepes intenzitással simán lehet sportolni. Én is szedem ezt a gyógyszert (nebivolol hatóanyag), és a általában max 130-140-ig megy fel a pulzusom, amikor futok, és nem tudom tovább fokozni, kifulladok, amíg másnál pedig felmegy 150-160-ra is, és jobban bírják az iramot. Ettől függetlenül mindig jót tesz a sportolás, mozgás a szívednek, ereidnek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!