Béta blokkoló leviszi a vérnyomást?
Figyelt kérdés
Felírtak Bisoprolol sandoz 2,5 mg gyógyszert, mert a pulzusom néha magas erősen dobog a szívem. Viszont a vérnyomásom általában 100-110 között van. Ha ezt nagyon leviszi akkor túl alacsony lesz.
Van valakinek tapasztalata ezzel a gyógyszerrel?
2022. júl. 27. 20:38
1/6 anonim válasza:
Eü-s vagyok , ez a legkisebb adag , de attól függetlenül leviheti ha egyébként sem magas , de a pulzust is leviheti 50-re is vagy annál lejebb is könnyen , lehet érdemes lenne egy enyhe nyugtatón gondolkodni. Biztos háziorvos írta fel , inkább kardiológushoz kellene menni.
2/6 A kérdező kommentje:
Kardiológus írta fel csinált EKG-t szív ultrahangot azt mondta nem talált bajt.
Egy kicsit félek a gyógyszertől mert mértem már 95-ös vérnyomást is ami alacsony nem akarom hogy a gyógyszer tovább levigye akkor meg azért leszek rosszul, nem szedtem még ilyen gyógyszert 😅
2022. júl. 27. 21:22
3/6 anonim válasza:
Akkor jó , nekem meg fordítva van , ilyen 120/80 de én is érzek szívdobogást , pedig általában 50 körüli a pulzus , de kiugrik 130 -ra , szívesen szednék de simán 40- re vinné vagy alá , anélkül is volt már 37 is
4/6 anonim válasza:
Főleg pulzust csökkent. A vérnyomásra akkor van hatása, ha az magasabb a normálisnál, de egy alapból normál/alacsony értéket nem szokott lecsapni. Amúgy is kis adag, szóval én nem félnék tőle.
5/6 anonim válasza:
Addig örülj míg alacsony!! Engem mindenhol elutasítanak mert nyugodt állapotban 180-230 között van a vérnyomásom és sürgősségi gyógyszerek se hatnak rá se spray (Nitromin és társai).. A lényeg hogy többet ne vegyél be és ha rosszul érzed magad (ha mindig rosszul vagy a szokottnál), akkor szólj a dokinak hogy valószínűleg ez neked erős.
6/6 anonim válasza:
Szia. Lekezdted végül szedni? Mert nekem is ezt írta fel a dokim. Magas a pulzusom, de a vérnyomásom 100-110 között mozog. Egyenlőre én még vacilálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!