Vérnyomáscsökkentőt szedek, most béta blokkolót is írtak fel - mehet egyszerre a kettő?
A béta blokkolók a szív lassításával csökkentik a terhelést, vagyis kímélik a szívet, csökkenti az oxigénigényt, növeli az oxigénellátást. Az ereket is tágítják, így csökkentik a vérnyomást, de ehhez is hozzájárul a szívverés lassúbbodása.
Én is szedek és a vérnyomásom 200/130-ról csak a bétablokkolóval lett 115-120/80-88
Szóval óvatosan kell szedned és figyelni, hogy nem lesz-e túl alacsony a vérnyomásod.
És nem lenne elég csak a béta blokkoló? Ismerősömnek is levitte 140-ről 110-re. Nekem is most kb ugye 140, akkor leviszi 110-re az már nem biztos, hogy a legjobb :(
Nem szívesen szedek gyógyszert, főleg nem két szívgyógyszert egyszerre, ez az igazság.
Ha nem zavar a 90-es pulzus, miért kell béta blokkoló? Mindig ennyi volt, és sosem éreztem problémának. (60 éves nő vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!