Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi történik ha abba hagyom a...

Mi történik ha abba hagyom a béta blokkoló szedését?

Figyelt kérdés
Magas pulzusra kaptam, mitrális prolapsusom van, 2,5 mg Bisoprololt szedek 2 hónapja. Azért szeretném abba hagyni, mert a vérnyomásom alacsony tőle pl. ma is 98/52. Fáradékony is vagyok. Azt írják tilos hirtelen abba hagyni ezt a gyógyszert de ez nem nagy adag, gondolom visszatérhet a magas pulzus de azon kívül lehet valami baj?

2022. okt. 8. 13:09
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Kardiológust érdemes erről megkérdezni. Hirtelen abbahagyni nem szabad, akkorsem ha kicsi az adag.
2022. okt. 8. 13:13
 2/7 anonim ***** válasza:
11%

98/52es vérnyomás nem veszélyesen alacsony! Igyál több kávét vagy egy colát!

Ha hirtelen leállsz az életveszélyes! Miért nem mégy el orvoshoz?

2022. okt. 8. 13:16
 3/7 anonim ***** válasza:
Tilos leállni így. Az orvosoddal kell egyeztetni minden panaszról és tünetről, ő majd belátása szerint tesz
2022. okt. 8. 13:28
 4/7 A kérdező kommentje:
Hát a kardiológust nem nagyon érdekelte, azt mondta felezzem a gyógyszert akkor, de úgy meg nem hat. Az a baj, hogy nagyon fáradékony vagyok egész nap, nehezen megy minden. Koffeinérzékeny vagyok, nem tesz jót a kávé, ideges leszek tőle.
2022. okt. 8. 13:29
 5/7 anonim ***** válasza:

Keress másik orvost akkor, aki foglalkozik veled.

És milyen fajta gyógyszer? Sima tabletta vagy filmtabletta? A filmtablettát nem szabad felezni, mert nem egyenletes oszlik el benne a hatóanyag…

2022. okt. 8. 16:43
 6/7 A kérdező kommentje:

Keresnék de nincs választási lehetőség az sztk-ban, magánorvosra meg nincs pénzem így is 2 hónapot vártam, hogy megvizsgáljanak a kardiológián.🥲

Sima tablettát szedek lehet felezni, vonal is van a közepén de úgy nem sokat ér nekem.

2022. okt. 8. 17:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Pedig mindenképp menj vissza kardiológushoz!

Nem tudod megoldani, hogy legyen pénzed? 20 ezer is elég lehet, nem feltétlen kerül 50 ezerbe. Spórolás rá, valamilyen plusz munka?

Szükséges lesz az orvos!

A másik az, hogy próbálj meg sportolni, kardiózni, persze lépcsőzetesen, ésszel felépítve.

Nekem szívbillentyű-elégtelenségem van és általában bradycardiám. Bár szerintem hatalmas részben genetika, de a sport segíthet a dolgokon!

2022. okt. 16. 20:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!