Béta blokkoló mellett megint magasabb a pulzusom. Hogyan lehet ez?
Lassan 2 éve szedem a Bisoprololt, ritmuszavarra írta fel a háziorvos, majd nem sokra rá covidos lettem, és a pulzusom nagyon megemelkedett béta blokkoló mellett is. Majd kiugrott a szívem, kb. 110 lett alapjáraton, ha valamit csináltam, kb.140.
Hónapokkal később elmúlt, visszaállt. Most kb. pár hete újból magas a pulzusom, megint kb 90 körüli. Ha csak felállok, és mondjuk a konyhába megyek, megint 110-120 lesz minimum.
Ezzel együtt hallom, ahogy a fülemben hangosan lüktet a vér, nagyon zavaró! A fülcsengésem covid óta nem múlt el, úgyhogy a szintén covid óta folyamatos alvás problémám tovább eszkalálódott..
Szedek citromfű tablettát, magnéziumot, stb, de egyszerűen nem értem, mi ez az egész. Még a béta blokkoló adagját is duplájára emeltem, fél helyett egy egészet veszek be reggel.
Az zavar, hogy bármilyen mozgásra kiugrik a pulzusom.
Másnak is volt ilyen? Mitől lehet?
Nem, most vizsgáltattam ki magam, ez a röhej az egészben. Kardiológus is mondta, hogy magas a pulzusom. De kardiológiailag nem indokolt.
Minden eredményem jó. Van ugyan egy alapbetegségem, de ennek semmi köze a pulzushoz.
Nyomás féleséget érzek a fejemben folyton, meg néha bedugul a fülem és sípol. Erőtlen is vagyok. Borzasztó.
Sportolsz? Sport mint kardió (úszás, futás, aerobik, tehát ami megdobja a pulzust)?
Mert azoknak emelkedik meg ilyen szinten a pulzusa amikor tesznek 3 lépést akik otthon a kanapén “kímélik” a szívűket holott pont ez a rossz eljárás. Nincs megedződve a szív hogy tudja hogy fizikai megeröltetés (felmenni a 2.ra lépcsőn, beemelni a biciklit a csomagtartóba, stb) után lenyugtassa magát normál ütésszámra.
Igen, teljesen igazad van. 6* kezdtem el, mindig rosszul lettem utána, kb. 2-3 napig alig tudtam felkelni.
Újból fogom próbálni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!