Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Kezelés nélkül a rosszindulatú...

X0 kérdése:

Kezelés nélkül a rosszindulatú daganat mind halálos?

Figyelt kérdés

Nem vagyok daganatos, csak kíváncsi vagyok rá. Gondolom attól függ mennyire veszélyes, hogy mennyire hajlamos áttétképzésre: a melanóma, hasnyálmirigyrák veszélyes, míg a bazalióma lassan is nő és ritkán képez áttétet, de azért nem jó ha valakinek mondjuk a fején van egy 100 kg-os daganat, mert nem műttette meg évekkel/évtizedekkel korábban, amikor felfedezték, és ekkor már nyilván nagyobb eséllyel képez áttétet is, meg megterhelő a szervezet számára: szív, érrendszer, ízületek, stb.

A jóindulatú daganat lehet egy megnagyobbodás, duzzanat: elhízás, ütés miatt, vagy egyszerűen egy prosztatamegnagyobbodás az idő miatt: az nem nő állandóan: nem nő tovább. A neve ijesztő hogy daganatnak hívják. A rosszindulatúról kérdezem, ami folyamatosan nő megállás nélkül.

Volt aki azt mondta, ha rosszindulatú daganata lenne, menne az edzőterembe ledolgozni. Nagyon meglepődtem. Hát nem tudom hogy van-e zsírszövet-daganat, de szerintem ahhoz hogy nőjön megfelelő mennyiségűt is kellene enni, szóval szerintem nincs, más daganatra meg nyilván nem lehet jó a ledolgozás: a gyúrás nem elég. Ha van zsírszövet-daganat, gyúrással akkor se tűnik el az összes zsírsejt, ha marad 1 daganatos, kiújulhat, szóval 100 évesen is járhatna gyúrni hogy ne tudjon nőni a daganat, de áttétet attól még képezhetne. Megelőzésnek jó csak fogyni, hogy így kevesebb sejt van, melyben kialakulhat daganat: ha nincs zsírsejt, nem tud benne daganat kialakulni, így áttétet képezni se. Ha már kialakult, nem szünteti meg, csak újabbak kialakulását nehezíti, illetve amit ledolgozott, az nincs, így ott nem tud megtapadni a daganatos sejt ami a véráramlattal került oda, így ott nem tud kialakulni áttét.

Kezelés nélkül kérdezem! Kezelve tudom hogy sokszor nem az. Köszi.

febr. 17. 17:55
 1/3 anonim ***** válasza:
14%
Kezelve is az, csak közben van egy-egy szünet a kezelés után, amikor tüntementes
febr. 17. 18:28
 2/3 anonim ***** válasza:

A rossz vagy jóindulatúság, az egy szövettani kategória. (Mennyire hasonlítanak a sejtjei kinézetileg, működésileg a normálisra.)

Az elhelyezkedés, növekedési, áttétképzési tulajdonságok adják, hogy mennyire jó, vagy rossz a túlélése. Szélsőséges esetben akár kezeletlenül is.( Pl. nagyon idős korban)

Vagy fordítva: hiába jóindulatú, a szövettana, de bele lehet halni, mert a koponyán belül növekszik.

febr. 17. 20:09
 3/3 anonim ***** válasza:
34%
Nézd, megszülettünk, és ebbe eddig mindenki belehalt. Előbb vagy utóbb. Még daganatosnak sem kell lenni hozzá.
tegnapelőtt 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!