Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mennyire “káros” a medrol...

Mennyire “káros” a medrol nevű gyógyszer?

Figyelt kérdés

Kb. 3 hete beteg voltam, ráment a fülemre a gyulladás, voltam fül-orr-gégészeten, a doktor beutalt hallásvizsgálatra. Az audiológián ezt írták a leletemre: jobb oldalon ép hallás. Bal oldalon 20dB-es perc. típusú halláscsökkenés.

Gyógyszereket ezeket írta fel: medrol 16 mg utasítás szerint, kalium 1x1 tbl, pantoprazol 1x1 tbl.

Na most a medrolt úgy kell szednem 11 napig, hogy 3 naponta csökkentenem kell a dózist a felére. 1-3 nap 64 mg, majd 32, 16, végül 8 mg…

Nem kételkedem az orvosban, de nekem ez olyan nagyon nagy adagnak hangzik :/ Igazából nem vagyok gyógyszer ellenes, de az antibiotikumot, szteroidot és egyéb brutál erős gyógyszereket, ha nem muszáj, nem veszem be…

Aki szedett már ilyen gyógyszert, mik a tapasztalatok? Lehet-e bármilyen mellékhatása még ilyen viszonylag rövid kezelési időn belül is? Minden pozitív és negatív tapasztalatot vele kapcsolatban szívesen olvasnék.

febr. 17. 20:08
 1/8 A kérdező kommentje:
Hozzátenném, hogy a hallásom a bal fülemre (számomra) csak 1-2 fokkal rosszabb mint a jobb fülemre. 3 hét múlva kontroll.
febr. 17. 20:20
 2/8 anonim ***** válasza:
44%

A medrol egy szteroid. Erős immunszupresszív hatása van, tehát autoimmun betegségek esetén használják meg erős gyulladásoknál. Az biztos, hogy a gyulladás elmúlik de elég rossz mellékhatásai vannak. Cukorbeteg leszel, leépül az izomzatod...

Én a helyedben konzultálnék az orvossal, hogy mi lenne ha várnál 1-2 hetet, hogy javul-e az állapotod és ha nem muszáj nem kezded el szedni. Nyilván innen én nem tudom, hogy mennyire súlyos most a betegséged, de szerintem csak akkor szedd ha tényleg nincs más mód. Nagyon nyomatják most mindenkinek ezt a medrolt.

febr. 17. 20:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Indokolt lenne másik orvoshoz menni, szteroid csak végső esetben. Az antibiotikummal ennyi ideig nincs baj.
febr. 17. 20:33
 4/8 anonim ***** válasza:
18%
1mg/ kg nem számít a medrolból magas dózisnak. Ráadásul csak három nap. De! Ha már bevetted, akkor a csökkentést végig kell csinálni, nem szabad hirtelen elhagyni.
febr. 17. 20:47
 5/8 anonim ***** válasza:
75%
11 nap alatt nem leszel tőle cukorbeteg. Van aki hónapokig kénytelen szedni.
febr. 17. 21:08
 6/8 anonim ***** válasza:
62%
Szedtem két hétig látóideg gyulladás miatt. Nem emlékszem mellékhatásra.
febr. 17. 21:09
 7/8 anonim ***** válasza:
40%
Semmi bajod nem lesz tőle, azért kaptad a káliumot és a gyomorvédőt, a nagy adag meg relatív, azért van annyi kis adagnyi tabletta a medrol dobozban, hogy pontosan lehessen adagolni, neked sok tablettának tűnik, de ez nem jelenti azt, hogy nagy adag
tegnapelőtt 07:14
 8/8 anonim ***** válasza:
51%

Sajnos szedtem. Senkinek nem kívánom, vagy 3 másik gyógyszert kellett szednem mellette, hogy a mellékhatásait megelőzzem. Elsősorban tönkrevágja a gyomrot, de nagyon! Volt olyan beteg a kórházban, aki nem is szedhette, infúzión át adták neki a szteroidot, mert egy hónap alatt taccsra tette a gyomrát.

Trombózist okoz, vérhigítót kell rá szedni.

Hogy jobban hasson ez a xar, még immunszupresszánst is szedettek velem, ami amúgy a szervátültetettek gyógyszere.

Vízhajtót is kellett szednem mellé.

Szóval ja, elég káros cucc, amúgy nekem nem is hatott semmit, valami minimális tüneti kezelése volt

tegnapelőtt 07:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!