SOS meddig szedjem a gyógyszert? Ti ezt hogy értelmeznétek?
Arcidegbénulásom van, hétfőn kórházba kerültem vele, kaptam gyógyszereket minden nap. Mikor hazaengedtek zárójelentésben írtak fel gyógyszereket amik szinte teljesen mások mint amit ott szedtem 1-2 kivételével. Idáig nem volt semmi baj viszont most nem tudom értelmezni a zárójelentésben leírtakat és vasárnap,ráadásul karácsonykor semmilyen orvos nem tud ilyen hülyeség miatt fogadni hogy nem tudom értelmezni a szöveget úgyhogy kérlek segítsetek benne.
Leírom az elejét:
"Otthonában javasolt:
-1-2.napon 32 mg
3-4.napon 16 mg
5-6.napon 8 mg
7.napon 4 mg methylprednisolon (tabl.Medrol 4 mg)
-3 napig még 3x400 mg acyclovir (tabl.Telviran 400 mg 4x1 tabl.)
-2x20 mg famotidine (tabl. Quamatel 20 mg 2x1 tabl.) A Medrol szedése alatt
-napi 600 mg kalium chloratium (caps. Kaldyum 600 mg R:1 caps.)"
A többit nem írom le az már csak vitamin meg szemcsepp, nem lényeges.
2 kérdésem lenne, a legfontosabb hogy mégis hány napig kell szedni a Telvirant? A "3 napig még" rész arra utal hogy otthon 3 napig még (mert ha így van akkor mától már nem kell szednem) vagy pedig a Medrol szedése után 3 napig még? Mert hatalmas kiszerelést írtak fel, van benne 35 tabletta és miért írnak fel ekkorát ha csak 3 napig kell szedni?
A másik pedig a Kaldyum, amihez ugyancsak semmit nem írtak csak hogy napi 1 szem, de gondolom azt a Medrol alatt kell szedni. Jól értelmezem? És az "R:1" rész egyébként mit takar ott?
Sajnálom ha nagyon értetlen vagyok de bunkók voltak az orvosok és csak a kezembe nyomták a lapot, ráadásul sosem mondtak semmit folyton dolguk volt, és akkor még nem hittem hogy nem fogom érteni a szöveget. Csak nem mindegy hogy beveszem-e azt a napi 4 tablettát még 4 napig vagy nem... A szüleimet is kérdeztem de ők sem biztosak benne.
Előre is köszönöm!
Igen a Medrolt azt tudtam értelmezni csak a "3 napig még" rész nem volt tiszta. De akkor ennyi volt, azt már nem kell tovább szednem mert ez már az itthon töltött negyedik nap.
Köszönöm a gyors segítséget!!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!