Az oltás tehette tönkre az életem?
2021. Júniusban kaptam meg a második Pfizer oltásom. Ezután vettem észre, hogy alhasi puffadás jelentkezik nálam minden este. Tavaly Október-Novemberben aztán súlyosbodott a dolog. Karácsonykor, újévkor alig bírtam valamit enni. Sajnos jelenleg is fennállnak a panaszaim: puffadás, alhasi fájdalom, teltségérzet, reflux, hasmenés, evés utáni fáradtság. A gasztros orvos savlekötőt írt fel, szerinte az okozza, de nem használt. Van itt olyan aki oltás után emésztőrendszeri panaszokkal küzd? Hozzátenném, hogy már oltás előtt se volt rendben a gyomrom, régóta refluxos vagyok. Okozhatta ezt egyáltalán az oltás, vagy esetleg a vírushelyzet miatti nagyfokú stressz váltotta ki? Nem vagyok anti-vaxxer, csak furcsállom, hogy oltás előtt nem voltak ilyen mértékű rosszulléteim.
25/F
Érdekes, ugyanakkor kaptam oltást, ugyanazok voltak a panaszaim. Kértem beutalókat, de mielőtt sorra kerültem volna a gasztro vizsgalatokon januárban, egy hónapos probiotikum kúrát tartottam és rendbejöttem.
Ami nálam még plusz, hogy annyira stresszes időszakom volt 2021 ősz - tél folyamán, hogy nem tudtam, hogy hogy rangatom ki magam belőle. Az egyik orvos azt is mondta, hogy a stressztől is lehetnek ezek a tünetek.
"Hozzátenném, hogy már oltás előtt se volt rendben a gyomrom, régóta refluxos vagyok."
. Szóval a kérdésedre a válasz: nem.
2018-ban Helicobacter Pylori kilégzéses teszt: Neg. Ott mondták, hogy refluxom van H. pylori nélkül. Elkezdődött a savlekötőzés.
Szintén 2018-ban Hasi UH, eredmény: sine morbo.
Tavaly még az oltások előtt sürgősségi ambulancián kisvérkép: minden érték jó volt, a cukrom volt egy kicsit alacsony.
Jelenleg várok a cöliákia vérteszt eredményemre.
Gluténra erősen gyanakszom, mivel rengeteg kenyeret, tésztát stb. eszem.
Ebből is látszik, mennyire "hasznosak"! Életet ment, persze! Minket ment meg... az élettől! Bomba üzlet, csak a méreggyárak jártak jól!
Bennem egy sincs, nem kértem, immunrendszerem nem dísznek van! Csak a kényszerítetteket sajnálom: férjemet (kórházi dolgozóként muszáj volt), és a rengeteg gyereket, akár 7 éves, akár 16! Mi lesz velük 5, 10, 20 év múlva?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!