A reflux kezelése élethosszig tart és élethosszig szükséges a gyógyszer is, jól tudom?
Vagy igen vagy nem.
-A reflux kezelése a gyógyszereken kívül életmódbeli, így túlsúlyosoknak fogyás, mozgásszegényeknek sport, dohány / alkohol / koffein kerülése, csoki kerülése, fűszeres és nagyon zsíros ételek kerülése, nagy adagok helyett több kisebb adag evése, nem lefekvés előtt enni, alvásnál fejet jobban megemelni, stb.
-A reflux hol erősebb, hol gyengébb. Például sokaknál valamiért ősszel és tavasszal erősebb, mint télen és nyáron. Így lehet, hogy nem kell folyamatosan kezelés, csak amikor erősebb.
Általában időközönként erösödik fel és nem kell állandóan szedni a savcsökentőt
szeded 2-3 hónapig, utána fél évig visszább vesza reflux
de ezt az orvos is elmondja majd neked
Csak mert az orvos, aki kezelni fog, riogatott, hogy ha nem tartom be a diétát (ami amúgy betarthatatlan, de mindegy), akkor nem hat a gyógyszer fél év alatt és élethossziglan kell szednem a gyógyszert és ilyen fiatalon ne akarjam, mert mellékhatásai vannak, hirtelen halált is írtak már a számlájára stb.
Évek óta van refluxom.
Az utóbbi fél évben tartogattam a diétát, nem sok sikerrel, volt, hogy tartottam és mégis volt tünetem, megszegtem és mégse stb..
Én úgy tudtam, gyógyíthatatlan betegség.
A protonpumpa-gátló magát a sav termelését csökkenti, nem?
"Az utóbbi fél évben tartogattam a diétát, nem sok sikerrel, volt, hogy tartottam és mégis volt tünetem, megszegtem és mégse stb.." Ezt írtam!! :)
Ígyis félek, hogy rák fog kiderülni a több évtizedes reflux miatt, ne ijesztgess kérlek még jobban. Most tényleg ne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!