Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Aki epilepsziás, az élhet...

Aki epilepsziás, az élhet egyedül?

Figyelt kérdés

ma 18:16
 1/2 anonim ***** válasza:
77%

Kimásoltam neked:

Aki epilepsziás, élhet egyedül?

Igen, egy epilepsziás ember élhet egyedül, de fontos, hogy megfelelő intézkedéseket tegyen a biztonsága érdekében. Az epilepsziás rohamok kiszámíthatatlanok lehetnek, ezért érdemes olyan környezetet kialakítani, amely minimalizálja a sérülés kockázatát. Például:

Biztonságos otthon: Távolítsa el az éles sarkokat, és használjon csúszásmentes szőnyegeket.

Kapcsolattartás: Tartson kapcsolatot barátokkal, családtagokkal vagy szomszédokkal, akik szükség esetén segíthetnek.

Technológia használata: Használhat rohamérzékelő eszközöket vagy vészjelző rendszereket, amelyek értesítik a segítőket roham esetén.

Egészségügyi kezelés: Rendszeresen konzultáljon orvosával, és tartsa be a gyógyszeres kezelést.

Az epilepsziával élők teljes értékű életet élhetnek, ha megfelelő támogatást és biztonsági intézkedéseket alkalmaznak. Ha további információra van szükséged, érdemes szakemberrel konzultálni.

ma 18:24
 2/2 anonim ***** válasza:
Született, régen leszázalékolt epis vagyok, túl az ötödik X-en és 24 éve csak kutyák a társaim, teljesen egyedül élek. Szomszéd, barát, ismerős van ugyan, de minek: senki, azaz senki, aki érdemben segítene/segíthetne. Aki szeretne segíteni, már maga is félhulla, a többi meg szrik az embertársaira. Engem előbb találnak majd meg a döglegyek, mint vmelyik szomszéd, de próbálom az utolsó pillanatig őrizni maradék kicsi függetlenségem. Sanszos, hogy --ha még élve találnak--, akkor vmelyik kórházban a nincsteleneknek fenntartott egyik ágyról tesznek tepsibe, de ez van!
ma 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!