Epilepsziást egyedül lehet hagyni?
Koponyasérülés és agyrázkódás után pár hónappal epilepsziás roham jelentkezett.
Előtte nem volt soha.
Nem lehet tudni, mikor lesz újra. Kap gyógyszert, de azt mondták, bármikor előjöhet.
Hogy lehet felelősséggel
otthon hagyni egyedül?
Más hogy oldja meg?
Dermesztő a gondolat, hogy akkor kap egy rohamot, amikor nincs vele senki...Egy-két hétig meg tudom oldani, de hónapokat nem lehet.(Sokáig otthon lesz még gyógyulni)
Ha semmiképp sem tudod megoldani, akkor is legalább valami otthoni kamerát kellene felszerelni, amin keresztül ránézel időközönként
Tehát valami minimális felügyelet legyen, legalább a mentőket ki tuddd küldeni ha baj van
Ismerősökkel nem megoldható hogy mindig legyen ott valaki? Csak nem ugyanakkor dolgozik mindenki.
Van hasonló ismerősöm, ő lett egyedül hagyva és volt úgy is rohama. Szerencsére nem volt komoly gond mert időben megtalálták...
Még ha egy-egy napra találok is valakit, nem hiszem, hogy hónapokat meg lehet oldani naponta héttől ötig 🙄
A kamerát meg állandóan figyelni kell, de távolról mit tudok tenni?
Friss a sztori, lehet, hogy nagyon rápörgök, de nem áll össze, mit tegyek 😞
De ha a kamerára ránézel mondjuk 10 percenként, és épp rohamja van, akkor tudsz neki küldeni mentőt.
Persze csak ha szerencséd van, de még mindig jobb a helyzet, mintha órák múlva találnál rá, hazaérve..
Én gyakran vagyok egyedül. Persze ebből kifolyólag volt is rohamom ilyen esetben, de én érzem a roham kezdetét, így van pár másodpercem arra, hogy lefeküdjek a földre (természetesen nem kemény helyre)
Viszont ha alvás közben jön rám, akkor gáz van, mert nem érzem, és volt rá példa, hogy leestem az ágyról.
Szóval nem ajánlott egyedül hagyni.
#4 mielőtt írsz, gondolkozz.
Tegyük fel épp látod, hogy rohama van. Küldöd a mentőt. Vajon az ajtó nyitva lesz e... a roham általában 5-20 perc között van. Kiért e a mentő? Egy roham alatt elég 1 perc arra, hogy olyan szinten elharapd a nyelved vagy az ajkad, hogy elvérezz. Ha pedig épp háton fekszel, akkor pár perc elég rá, hogy megfulladj a saját nyelvedtől.
Szóval ha valamit nem tudsz, akkor ne is írj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!