Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet ez hasnyálmirigy gyulladás?

Lehet ez hasnyálmirigy gyulladás?

Figyelt kérdés
5 napja iszonyat erős gyomorfájásom volt,gyomorgörcsöm,bele is izzadtam,annyira fájt.Más tünetem semmi,de ez is elég volt.Azóta is fáj,hol jobban,hol kevésbé,de fent a gyomromnál.A 4.nap már elmentem dokihoz,aki meg sem vizsgált.Felírt Pantoprazol Aurobindot 20 mg-at.Napi kettőt kell szednem.Első nap kicsit jobb volt,de ma megint fáj.Nagyon félek,hogy komoly bajom van vagy hasnyálmirigy gyulladás.

ma 18:15
 1/8 anonim ***** válasza:

Kérj beutalót a belgyógyászatra. Egyúttal vér-és vizelet labort, az eredményt a belgyógyászhoz viszed.

Minél sürgősebben. Most diétázz.

Zsírosat, felfújósat, savasat ne egyél, alkoholt ne igyál.

ma 18:59
 2/8 A kérdező kommentje:
Mire tippelsz,mi lehet a bajom?Nem eszek,nem ettem zsírosat,alapból egészségesen étkezem.Testépítő vagyok.Csirke,rizs és társai a kajám.Köszönöm a válaszod
ma 19:17
 3/8 anonim ***** válasza:

Ahogy leírtad igen ezek lehetnek tipikusan hasnyálmirigygyulladás tünetei. Az izzadás is tipikus. Mennél tovább vársz vele annál rosszabb a helyzet.

Nekem ez hihetetlen, hogy egy háziorvos letudja ennyivel.

ma 20:09
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen,kérdezett csak,de hozzám se nyúlt.Németországban élek egyébként,itt sem jobb az orvosi ellátás.Bármilyen panasszal megy az ember,elzavarják.Meg,hogy miért nem csak telefonálunk,és adnak elektronikus receptet.Egyébként most ebéd óta nem fáj a gyomrom.A hasnyálmirigy gyulladásra az is jellemző,hogy nem egyfolytába fáj?
ma 20:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Igen, vannak olyan időintervallumok, amikor kevésbé, vagy egyáltalán nem, aztán hirtelen újra fellángol.
ma 20:27
 6/8 A kérdező kommentje:
Értem és köszönöm.Csak sajnos 2 hétig nem mehetek vissza a dokihoz mert azt mondta,két hétig szedjem a gyógyszert mert hatni fog.
ma 20:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Ugy tudom,a hasnyalmirigygyulladas a szekletet is megvaltoztatja,un.zsirfenyu lesz,es nagyon budos. Ha tapasztalsz ebben is jelenleg valtozast,akkor tenyleg gondolhatsz rá. Magan ultrahangon meg lehetne nezni a szervet
ma 21:15
 8/8 anonim válasza:

Ha nagyon rossz, aludni sem tudsz, esetleg belázasodsz: sürgi. Övszerű hasfájás: sürgi. Hidegrázás: sürgi.

Sokminden lehet, de látom a háziorvos refluxként kezelte. Gyomorégésed szokott lenni?

Puffadás van?

ma 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!