Szóval már nagyon sok ideje vannak szívpanaszaim. De mindig elbizonytalanít az a tény hogy én emellett pánikbeteg is vagyok, rendszeresen jönnek a rohamok, szintén szívtünetekkel, akkor olyan mintha le akarna állni a szivem, muszáj a kezemmel a pulzusomat kitapintani. Sokszor nyom a mellkasom, de eddig csak olyan max 10/3-as kellemetlenségek voltak, főleg este lefekvéskor. Emellett vannak ilyen extra ütéseim is, azokat is megszoktam. Mind a kettő tünet már legalább fentáll másfél éve, de lehet már mégtöbb ideje. Sokat sportolok, hiitezek és kondiba is járok, a súlyzós erőlködéseknél elő szokott jönni egy-egy ilyen extra ütés. Ez picit ilyen csiklandozós érzésnek tudom leírni, érdekes. Na de a lényeg. picit kevesebb mint egy éve voltam kardiológián, csináltak ekg-t és szívultrahangot (mindkét vizsgálat alatt 120-as pulzusom volt a félelemtől, a szorongásom nyilván itt is előjött) a doki még csak egy kis eltérést se talált. Viszont a netet böngészve találtam egy olyan veleszületett szívbetegséget amit se az ultrahang, se az ekg nem lát, viszont nagyon ritka. Ez a szívkoszorúér anomáliák, máshogy helyezkednek el az erek mint ahogy kéne. És már teljesen ebbe "élem" bele magamat. Erre mennyi esélyem van?
És a másik lényeg: tegnap este hirtelen nagyon elkezdett nyomni a mellkasom, azt mondom hogy 10/7-es volt, és hullámokban jött rám. És még most is érzem egy napra rá, valamikor jó 15 percig aztán visszajön megint. Elmúlni teljesen nem múlik el de jobb lesz valamiért sokszor. Halálfélelmem van már tényleg, elegem van. 18 éves fiú vagyok. Mi a véleményetek erről?
De felfogtam. Egy év alatt is történhet bármi. De akkor ne menj el, te tudod. Én elmennék, akkor is ha egy éve nem volt semmi. Főleg ha ilyen hipochonder lennék, mint te. Legalább megnyugtatnának, hogy nem, nem a szívemmel van baj. De legalább kérnék egy 24 órás ekg-t, azzal fixen megnyugodnék, hogy nincs a szívemmel baj. Egyébként meg te gondolod hogy szívrohamod van, meg ilyen láthatatlan szívbetegséged, nem értem miért akadsz ki, ha azt mondják menj el orvoshoz? Nem jobb ha megnyugodsz, hogy nem azzal van a probléma. Először orvos, utána pszichiáter.
2021. dec. 22. 20:07
42/52 A kérdező kommentje:
nem, nem azon akadok ki hogy valaki aztmondja hogy menjek orvoshoz, mert nyilván ilyen tünetekkel odamegy az ember. Csak tisztázni akartam hogy nem először mennék/megyek majd orvoshoz, hozzáteszem szerencsére már látott ilyen tünetekkel egy kardiológus, viszont sajnos hiába látott, ugyanúgy folytatódtak tovább a tünetek. Vagyis hazudok mert mintha tavasszal nem éreztem volna egyáltalán semmi tünetet. Még a plusz ütések is eltűntek. Egyébként tegnap szórakozni voltam, és akkor egyáltalán nem éreztem semmit. Ma itthon vagyok, és folyamat nyom a mellkasom(vagyis én annak érzem)
2021. dec. 23. 14:53
43/52 A kérdező kommentje:
a 24 órás holter a szívritmuszavarokat mutatHATJA ki, ha egyáltalán akkor előjönnek pont. Viszont inkább a nyomás aggasztó meg kellemetlen a mindennapjaimban. Ultrahang megvolt, EKG megvolt, arra gondoltam hogy talán akkor egy szív MRI vagy CT kéne, ami mégjobb képet mutatna a szívről. De nem tudom, majd az orvos megmondja mi merre hány méter.
2021. dec. 23. 14:55
44/52 anonim válasza:
Ezt kell neki mondani. "Doktor úr volt ultrahang, volt EKG, de a panaszaim azóta is, egy éve fennállnak. Szeretnék egy CT-t vagy egy MRI-t, hogy megnyugodjak, nem a szívemmel van baj, köszönöm. "
2021. dec. 23. 15:35
45/52 A kérdező kommentje:
Hát igen, nem lesz ez másképp. Köszönöm
2021. dec. 23. 16:11
46/52 anonim válasza:
Örülök, hogy beláttad. Aztán ha nem azzal van baj, akkor legalább megnyugszol teljesen. Utána már nyugodtan tudsz pszichológushoz menni. Nem szégyen segítséget kérni :)
2021. dec. 23. 17:07
47/52 A kérdező kommentje:
Bár valamilyen szinten attól tartok/tartottam mindig, hogy kiderül valami nagyon súlyos, de én kés alá így se úgy se feküdnék, úgyhogy max tudomásom lenne egy betegségről.
2021. dec. 23. 17:37
48/52 A kérdező kommentje:
imádok sportolni, mozogni, ha meg meghalok meghalok, ez van. Nem fogják nekem szétláncfűrészezni a mellkasomat.
2021. dec. 23. 17:38
49/52 anonim válasza:
Nem szabad így gondolkozni. Ki kell hozni mindig, mindenből a legjobbat. Ha oda kerülnél, biztos, hogy bevállalnád a műtétet. Gondolnál a családodra, barátaidra/baràtnődre és azt mondanád, hogy oké, csinálják és miattuk szeretnék még élni. Én is ilyen voltam fiatalon. "Én biztosan nem műtetném meg magam sose ha olyan bajom lenne, inkább meghalnék." Aztán amikor öngyilkos akartam lenni, (bevettem egy csomó gyógyszert) akkor jöttem rá, hogy "bazdmeg, ezt elbasztam, nem akarok meghalni." Azóta úgy vagyok vele, ha műtét kellene valaha, legyen, bevállalnám, még akkor is ha csak 10% esélyem lenne túlélni. Ha igy is ugy is meghalnék, legalább megpróbáltam.
2021. dec. 23. 17:54
50/52 A kérdező kommentje:
Hát igen, ez a baj nekem is, szorongok nap mint nap, fájnak már a gondolataim, nagyon szarul vagyok lelkileg is. Pánikrohamjaim is vannak mint már említettem. Őszintén, nem bánnám nagyon ha meghalnék. Egyszerűen nem hiányozna.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!