Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 20 évesen lehet kapni szívroha...

20 évesen lehet kapni szívrohamot vagy valami veszélyesebb dolgot?

Figyelt kérdés
Ha nem nincs vele született szívbetegségem, ilyen fiatalon lehet kapni szívrohamot vagy érszűkületet vagy ilyesmit ?
2021. nov. 2. 13:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Igen.
2021. nov. 2. 13:33
 2/18 anonim ***** válasza:
Lehet nem csak veleszületett betegségtől is, vagy önpusztító életmódtól (pl drogozás).
2021. nov. 2. 13:34
 3/18 Grimfox ***** válasza:
Életmódtól függ, nem életkortól. Eltart egy darabig, míg eléggé leéled a tested ahhoz, hogy szívrohamod lehessen, de ha a családban sok az érszűkületes, akkor gyanús, hogy van hajlam rá genetikailag. Egy egészséges, vagy átlagos életmódot folytató ember nem kap fiatalon szívrohamot, vagy hasonlót. Még hajlammal sem. Egy különösen egészségtelen életmódot folytató személy már esélyesebb, hogy kaphat, főképp ha a családban van rá hajlam.
2021. nov. 2. 13:35
 4/18 anonim ***** válasza:

Az én osztálytársamat 15, az öcsémét 17 évesen vitte el egy szívroham.

Az öcsémének rejtett szívbetegsége volt, az én osztálytársamnál nem tudok részleteket (általánosban volt oszttárs)

2021. nov. 2. 13:39
 5/18 A kérdező kommentje:
Hát ez elég szomorú, most be vagyok szarva
2021. nov. 2. 14:06
 6/18 Grimfox ***** válasza:
Miért félsz hogy szívrohamod lesz? Vannak rá utaló jelek, vagy életmódból adódóan kell aggódnod emiatt?
2021. nov. 2. 14:08
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem szabad mindentől félni. Annak sokkal nagyobb az esélye, hogy a járdán üt el egy autó vagy, hogy megöl az utcán valami elmebeteg mint egy fiatalkori szívrohamnak, mégis kimegyünk az utcára.
2021. nov. 2. 14:20
 8/18 A kérdező kommentje:
Félek sajnos ettől, mert olvasgattam régebb sokat neten, és sportolók is és azok is haltak meg szívrohamba, és ez úgy bennem maradt, hogy már érzek össze vissza mindent pszichés szerintem
2021. nov. 2. 14:21
 9/18 Grimfox ***** válasza:
A sportolók példája nem ad okot a félelemre. Az élsport hihetetlenül túlhajtja a szervezetet, főképp ha nem egészen legális teljesítménynövelőket is alkalmaznak. De ezek nélkül is túlhajtott a szervezetük, kivált a szívük. Interneten nem érdemes ilyesmiről tájékozódni, mert lehetetlen szűrni a hiteles, és hamis információk között. De ha félsz, és pszichésen tüneteket, vagy azok érzetét produkálod, kérj egy kivizsgálást az orvosodtól. Sokan például azt érzik, szívrohamuk van, holott csak pánikrohamot kaptak.
2021. nov. 2. 14:29
 10/18 anonim ***** válasza:
Ez így van. Plusz a fiatalok akik a sulipályán esnek össze vedelik az energiaitalokat, többet is egy nap, tehát a sportoló+egészséges életmód nem feltétlen jár kéz a kézben.
2021. nov. 2. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!