Szívrohamom van 18 évesen?
Szóval már nagyon sok ideje vannak szívpanaszaim. De mindig elbizonytalanít az a tény hogy én emellett pánikbeteg is vagyok, rendszeresen jönnek a rohamok, szintén szívtünetekkel, akkor olyan mintha le akarna állni a szivem, muszáj a kezemmel a pulzusomat kitapintani. Sokszor nyom a mellkasom, de eddig csak olyan max 10/3-as kellemetlenségek voltak, főleg este lefekvéskor. Emellett vannak ilyen extra ütéseim is, azokat is megszoktam. Mind a kettő tünet már legalább fentáll másfél éve, de lehet már mégtöbb ideje. Sokat sportolok, hiitezek és kondiba is járok, a súlyzós erőlködéseknél elő szokott jönni egy-egy ilyen extra ütés. Ez picit ilyen csiklandozós érzésnek tudom leírni, érdekes. Na de a lényeg. picit kevesebb mint egy éve voltam kardiológián, csináltak ekg-t és szívultrahangot (mindkét vizsgálat alatt 120-as pulzusom volt a félelemtől, a szorongásom nyilván itt is előjött) a doki még csak egy kis eltérést se talált. Viszont a netet böngészve találtam egy olyan veleszületett szívbetegséget amit se az ultrahang, se az ekg nem lát, viszont nagyon ritka. Ez a szívkoszorúér anomáliák, máshogy helyezkednek el az erek mint ahogy kéne. És már teljesen ebbe "élem" bele magamat. Erre mennyi esélyem van?
És a másik lényeg: tegnap este hirtelen nagyon elkezdett nyomni a mellkasom, azt mondom hogy 10/7-es volt, és hullámokban jött rám. És még most is érzem egy napra rá, valamikor jó 15 percig aztán visszajön megint. Elmúlni teljesen nem múlik el de jobb lesz valamiért sokszor. Halálfélelmem van már tényleg, elegem van. 18 éves fiú vagyok. Mi a véleményetek erről?
Az én véleményem szerint hipochonder vagy. Ezt pedig csak felerősíti, ha a neten keresgélsz utána a tüneteidnek, mert úgyis azt fogja kidobni, hogy súlyos beteg vagy és meg fogsz halni...
Teljes kardiológiai kivizsgálásod volt, azaz kizártak minden szív eredetű problémát. Így marad a lelki.
A pánikbetegségnek és a szorongásnak is vezető fizikai tünete a mellkasi nyomás, illetve a torokszorító érzés. Akár tetszik, akár nem, neked pszichológusra van szükséged. Pontosabban klinikai szakpszichológusra vagy pszichoterapeutára (és nem iskolapszichológusra, pláne nem kineziológusra...), mivel csak ők kezelhetik a pánikbetegséget és a szorongást.
Az extra ütések, másnéven extrasystolék teljesen egészséges embereknél is előfordulnak. Stresszeseknél viszont jóval gyakrabban... Én sportoló vagyok, nekem is vannak extra ütéseim, amiket többször megérzek. Emiatt a kardiológus javaslatára magnéziumot szedek, edzés közben pedig elektrolitos sportitalokat iszok.
Azért nyom a mellkasod mert ezen kattogsz. Kizart hogy érezned az extra utest. Az ember nem erzi a szivvereset, max ha odarakod a kezed.
Neked szakember kell, de nem kardiológus.
Ne legyél már ennyire ostoba... Szerinted mit jelent az extrasystole?
"Az extrasystole (soron kívüli szívverés) a szokványos ritmustól eltérő szívösszehúzódás. Gyakran ezeket a szívritmus hibákat egy-egy rövid szívmegállás követi (a pitvari extrasystole esetén), amit a beteg mellkasi fájdalomként él meg."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!