Szívrohamom van 18 évesen?
Szóval már nagyon sok ideje vannak szívpanaszaim. De mindig elbizonytalanít az a tény hogy én emellett pánikbeteg is vagyok, rendszeresen jönnek a rohamok, szintén szívtünetekkel, akkor olyan mintha le akarna állni a szivem, muszáj a kezemmel a pulzusomat kitapintani. Sokszor nyom a mellkasom, de eddig csak olyan max 10/3-as kellemetlenségek voltak, főleg este lefekvéskor. Emellett vannak ilyen extra ütéseim is, azokat is megszoktam. Mind a kettő tünet már legalább fentáll másfél éve, de lehet már mégtöbb ideje. Sokat sportolok, hiitezek és kondiba is járok, a súlyzós erőlködéseknél elő szokott jönni egy-egy ilyen extra ütés. Ez picit ilyen csiklandozós érzésnek tudom leírni, érdekes. Na de a lényeg. picit kevesebb mint egy éve voltam kardiológián, csináltak ekg-t és szívultrahangot (mindkét vizsgálat alatt 120-as pulzusom volt a félelemtől, a szorongásom nyilván itt is előjött) a doki még csak egy kis eltérést se talált. Viszont a netet böngészve találtam egy olyan veleszületett szívbetegséget amit se az ultrahang, se az ekg nem lát, viszont nagyon ritka. Ez a szívkoszorúér anomáliák, máshogy helyezkednek el az erek mint ahogy kéne. És már teljesen ebbe "élem" bele magamat. Erre mennyi esélyem van?
És a másik lényeg: tegnap este hirtelen nagyon elkezdett nyomni a mellkasom, azt mondom hogy 10/7-es volt, és hullámokban jött rám. És még most is érzem egy napra rá, valamikor jó 15 percig aztán visszajön megint. Elmúlni teljesen nem múlik el de jobb lesz valamiért sokszor. Halálfélelmem van már tényleg, elegem van. 18 éves fiú vagyok. Mi a véleményetek erről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!