Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha voltál COVID-os, milyen...

Ha voltál COVID-os, milyen tüneteid voltak, hogyan zajlott nálad a betegség?

Figyelt kérdés

Oltottan vagy oltatlanul kaptad el?

Családtag története is érdekel.

Miben másabb mint például egy influenza?

2021. nov. 8. 06:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%

Nem voltam beoltva. Hasi fájdalommal kezdődött, majd láz és légszomj, aztán szaglás elvesztése, étvágytalanság, húsundor, köhögés. Hullott a hajam is. Egy hónapig voltam pozitív, további 3 hónap eltelt mire azt tudtam mondani, hogy elfogadhatóan érzem magam.

Beoltott ismerőseim ugyanúgy elkapták a covidot, sőt nem egy kórházba is került.

Ezek után nem látom értelmét az oltásnak. Főleg mert nekem sokkal több ellenanyagom is van, ha van nekik egyáltalán. Teszteltük.

2021. nov. 8. 06:40
 2/12 A kérdező kommentje:
1-es köszi szépen, sajnálom a történeted, nagyon sokáig húzódott akkor. Megkérdezhetem, milyen magas lázad volt?
2021. nov. 8. 06:42
 3/12 anonim válasza:
81%
Oltatlanul. Húsvét körül... nekem ugyan annyi volt mintha meghűlés lenne... azt leszamitva hogy volt 1 nap amikor tompabban éreztem az ízeket,más tűntem nem volt ami különbözne az influenzával... utána viszont sokáig hamarabb elfáradt a tüdőm... mindenkinél más, öcsémnek ramentba lábára alig bírt lábra állni.. több ismerős viszont kórházba is került...
 4/12 anonim ***** válasza:
81%

Lázas voltam 2 napig, fájt a fejem ekkor. Folyt az orrom, de közben be is volt dugulva. Köhögtem. 4-5 nap után lett jobb egy picivel, majd fokozatosan enyhült. Az első naptól számítva majdnem 2 hétig tartott az egész.

Nem kaptam előtte oltást, azóta se.

A családban senki sem fertőződött meg, pedig 3-an lakunk a lakásban, szinte egész nap összezárva.

Influenzához képes annyiban volt nálam más, hogy volt lázam (amúgy nem szokott) és a szokás 1 hét helyett 2-ig tartott.

5/12 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

38-39

2021. nov. 8. 06:44
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagybátyám oltatlanként kapta el, Hányás, kiszáradás, 40 fokos láz, olyan végtagfájdalmak hogy nem tudott mozogni sem, légszomj, halálfélelem.

Most, 5 hónap elteltével valamennyire helyrejött, de még mindig fullad, és úgy tűnik, a covid miatt cukorbeteg és magas vérnyomásos lett. Eddig nem volt egyikkel sem baja. (43 éves)

Felesége szintén oltatlanként, hasonló tünetekkel, annyi különbséggel hogy nem hányt és nem ment a hasa, láza picit alacsonyabb volt. Ő is fullad ha gyorsabban megy.

Barátnőm oltottként, két napig folyt az orra, egy napig ment a hasa, picit gyengébb volt, hőemelkedése sem volt.

2021. nov. 8. 07:00
 7/12 anonim ***** válasza:
96%
A munkám miatt folyamatosan tesztelnek engem. Az elmúlt 2 évben 4-szer lett pozitív az IgM része a tesznek. Tehát ennyiszer fertőződtem meg. Az IgG szinte mindig pozitív volt. Nem volt tünetem egyszer sem. Nem kaptam oltást.
2021. nov. 8. 07:05
 8/12 anonim ***** válasza:
94%
Oltatlan hozzátartozóm első nap náthás, lázas és gyenge volt, második nap már láz nem, nátha és gyengeség maradt, 3-ik, vagy 4-ik nap elment a szaglása és az ízérzékelése, ez 1 hétig tartott, utána teljesen rendbejött, 11. napon, amikor letelt a 10 nap karantén ment dolgozni.
2021. nov. 8. 07:07
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még természetesen.

7-es, az IgM azt mutatja, hogy fertőzött vagy? És az IgG? Mehettél dolgozni így?

2021. nov. 8. 07:25
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
#9: Az IgG csak azt mutatja, hogy a közelmúltban átesett-e az ember a fertőzésen. Vagy hogy kapott-e oltás. Az IgM-et csak a vírus emeli meg, tehát igen, ha az magas akkor elkapta az ember nemrég. Pozitív IgG-vel lehet dolgozni, mert attól nem lesz fertőző az ember. Pozitív IgM-mel viszont nem. Én se mehettem, lévén hogy sok emberrel érintkezek. Általában 1 hetet voltam mindig itthon, utána szépen negatívvá vált az IgM. Az IgG-m már 1 éve folyamatosan pozitív. #7 voltam.
2021. nov. 8. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!