Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Bulimiás vagy anorexiás lehet...

Bulimiás vagy anorexiás lehet a barátnőm? 29/F

Figyelt kérdés
2 éve vagyok együtt a barátnőmmel, ő 26 éves. Pár hónappal ezelőtt összeköltöztünk, és furcsa dolgokra lettem figyelmes. Mindig főz nekem valami finomat, de ő sosem eszik belőle. Szó szerint egyszer sem láttam még enni, mióta együtt lakunk, legfeljebb ilyen saláta féléket meg gyümölcsöt, azt is csak nagyon ritkán. Sokat fogyott mostanában, 170 centi és 49 kg. A másik, amit nem tudok hová tenni, az a rengeteg mekis zacskó a kukában, üres ételesek, csokis papírok meg mindenféle gyorskaják csomagolásai. És ez csak akkor van, amikor én délutános műszakban vagyok, és este 10 körül végzek, tehát akkor eszi meg ezeket a kajákat, amikor nem vagyok otthon. Tudom, hogy meg kéne ezt beszélnem vele, de előbb szeretnék tanácsot kérni, hogy ez milyen típusú evészavar, ha egyáltalán evészavar?

2021. okt. 12. 09:17
 1/6 anonim ***** válasza:
70%
Szia! Hát én szerintem bulimiás lehettenyleg. Mi lenne, ha az egyik este szeretetteljesen, de nyíltan feltennéd ezeket a kérdéseket és elmondanám autós, hogy mire gyanakszol. Megkönnyítve ezzel azt, hogy őszinte lehessen veled. Biztos iszonyatosan szégyenlős magát, de ez egy betegség, úgy működik, mint egyfajta függőség. De egy jó szakemberrel és a Te támogatásoddal (úgy hogy tényleg semmi elítélést ne érezzen) ki fog mászni ebből. Együtt túl lesztek rajta 🤞
2021. okt. 12. 09:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt is * az autós helyett

Ezt úgy mondom, hogy házas vagyok és voltak bulimiás problémáim. A párommal együtt túl jutottunk rajta. Bízz a barátnődben és ragaszkodj ehhez a bizalomhoz.

2021. okt. 12. 09:27
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Bulimiának tűnik ez, sajnos. A 170 centihez a 49 kiló nagyon kevés.

(Nekem is voltak ilyen problémáim, sajnos.) Agyon éheztettem magamat, hogy vékony legyek, aztán szakadt cérna...

2021. okt. 12. 09:54
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az is lehetséges, hogy purgáló anorexiában szenved, ami azt jelenti, hogy az illető viszonylag sokáig éhezteti magát, aztán néha-néha rájönnek falásrohamok, amikor mindent megeszik, ami eszébe jut, majd valamilyen módon kiadja magából. Lényegében a bulímiához hasonló, de mégsem teljesen az.
2021. okt. 15. 15:42
 5/6 anonim válasza:
Szia. Nem szeretnék látatlanban diagnosztizálni de eléggé esélyes hogy bulímiás szegényke.. Csak akkor beszéld meg vele hogyha biztosan tudod hogy nem lesz neki kényelmetlen. Én is voltam bulímiás sőt anorexia rehabon vagyok most és nagyon rosszul tud esni ha étkezésről van szó és tényleg ennyire rejtegeted…
2021. okt. 18. 17:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Lehetséges anorexia
2021. okt. 24. 17:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!