Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi okozhat folyamatosan lágy...

Mi okozhat folyamatosan lágy székletet?

Figyelt kérdés

Már egy jó ideje problémáim vannak a gyomrom/beleimmel, de sajnos csak július végére kaptam időpontot Gasztroeneterologushoz… szinte az összes székletem lágy, nem az a nagyon folyékony, de nem is az a normális kolbász alakú és állagú hanem annál sokkal lazább puhább .

Fájdalmaim nincsenek, csak érzem , hogy a gyomrom vagy beleim nem jók, vagy nem működnek megfelelően .

Ha valakinek volt hasonló, vagy van ötlete mitől lehet ez ne tartsa magába, mert eléggé megnehezíti a minden napjaimat ez az állapot .

Ja és annyi még, hogy általában napi egy WC szokott lenni ébredés után 1-2 órán belül.

2021. jún. 23. 08:48
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 A kérdező kommentje:
Hat az a baj, hogy nemtudom nekem az van-e, mert görcsölni nem görcsöl :/.
2021. júl. 20. 18:27
 42/68 anonim ***** válasza:
Szerintem anélkül is lehet ibs.. állítólag nagyon sokrétűek a tünetei, meg más-más intenzitású is lehet. de lehet allergia/érzékenység is igen
2021. júl. 22. 11:33
 43/68 A kérdező kommentje:
Ezzel mit lehet tenni, ha az van. Azt olvastam leginkább stressz okozza… de hát nem érzem magam annak .
2021. júl. 22. 11:47
 44/68 anonim ***** válasza:
Beltukrozesed volt vagy laborvizsgalat?
2021. júl. 22. 12:48
 45/68 A kérdező kommentje:
Laborvizsgálat tegnap volt, ott az allergia részére még várni kell, a többi az hibátlan .
2021. júl. 22. 12:52
 46/68 Senior Séf ***** válasza:
100%
Ha IBS, akkor FODMAP diéta. De ez csakis akkor, ha diagnosztizált IBS Áll fenn. Ami a stresszt illeti, nem csak külső, érzékelhető stresszek léteznek, hanem belső, csendes stresszek is. Ilyen pl a vércukor ingadozása, a túlzott fáradtság, a monitorok kék fénye, stb.
2021. júl. 22. 13:37
 47/68 anonim ***** válasza:

Milyen laborjaid voltak, kérdező?

Általános nagy vérkép, allergia, intolerancia, glutén antitest, kilégzés, ez ugye mind megvolt? Mert kb ezek után lehet kimondani, hogy IBS.

Egyik barátnőmet minden ilyenre elküldték.

2021. júl. 23. 09:15
 48/68 A kérdező kommentje:
Nagylabor volt igen, illetve allergia inhaliv meg nutritív , de annak az eredménye még 2-3 hét . Bár glutént már nem fogyasztok egy ideje, de nem változott semmi 😅.
2021. júl. 23. 10:33
 49/68 anonim ***** válasza:

Basszus hát én a helyedbe egy intoleranciára tuti elmennék. Azt hallottam, hogy sokaknak az van, akiknek annyit mondanak hogy IBS, mert nem tudják milyen kajákra érzékenyek.. Nekem soha semmi bajom nem volt étellel, egyik napról a másikra lett és kijött, hogy tej és tojás érzékeny vagyok. Nekem szerencsére más nem, de van akinek sok dolog jön ki. Egy barátomnak hagyma és a tojás erősen, mióta nem eszi, meg probiotikumozik, jobban van.

Meg kilégzésből is derülhetnek ki dolgok, pl. laktóz, fruktóz érzékenység, vagy SIBO, amit ki tudnak kezelni, na mondjuk ezen én sem voltam.. Mert azt mondták a napi 1x lágy széklet az semmi kóros, meg mondom nekem nem volt mindennapos, csak gyakrabban.

2021. júl. 23. 11:07
 50/68 A kérdező kommentje:
Hétfőn megyek vissza a dokihoz, aztán majd kiderül hogyan tovább … de nagyon kezd elegem lenni ebből 😑
2021. júl. 23. 11:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!