Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mi okozhat folyamatosan lágy...

Mi okozhat folyamatosan lágy székletet?

Figyelt kérdés

Már egy jó ideje problémáim vannak a gyomrom/beleimmel, de sajnos csak július végére kaptam időpontot Gasztroeneterologushoz… szinte az összes székletem lágy, nem az a nagyon folyékony, de nem is az a normális kolbász alakú és állagú hanem annál sokkal lazább puhább .

Fájdalmaim nincsenek, csak érzem , hogy a gyomrom vagy beleim nem jók, vagy nem működnek megfelelően .

Ha valakinek volt hasonló, vagy van ötlete mitől lehet ez ne tartsa magába, mert eléggé megnehezíti a minden napjaimat ez az állapot .

Ja és annyi még, hogy általában napi egy WC szokott lenni ébredés után 1-2 órán belül.

2021. jún. 23. 08:48
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
100%

Szia kérdező!

Hogy vagy azóta? Nekem is szokott ilyen gondom lenni, csak nálam ez nem állandó, így nem tudom gondot jelent-e. Pl napokra ilyen laza/lágy, majd jó hetekig..

Én azt vettem észre, hogy a stressz baromira befolyásolja! Én is rástresszeltem erre és annál rosszabb volt.

Bár ezeket tutira javaslom: én nem iszom alkoholt se koffeint se cukros löttyöt, csak vizet és teát már régóta.

Tejtermékeket abszolút nem eszem. Növényi termékeket inkább. Húst azt azért meghagytam :D ja és édességeket se igazán eszem, mióta tejet se.

Én biztos vagyok benne, hogy sokaknak a stressztől/szorongástól van ilyen bajuk, mert sokan összezabálnak mindent mégsincs ilyen bajuk mert mellette leszarnak mindent.. Nem azt mondom, jól kell kajálni, de fixen nem azon múlik főleg! Relaxálni kell megtanulni és nem szabad túl komolyan venni az ilyen dolgokat, mert bele lehet hülyülni a mit egyek mit ne dologba..

2021. júl. 6. 16:49
 22/68 A kérdező kommentje:

Szia!

Hát semmi nem változott 😅. Széklet szokásos.. híg , és most pl. répa darabos volt.

Hangulatomra, közérzetemre ugyan úgy kihat …. Nem stresszelek amúgy . Délután ledőltem 1.5 órát pihenni és arra keltem fel, hogy szr a gyomrom megint … ilyen éhség fájdalom… szóval passz… rendeltem probiotikumot 11 milliárd van 1 kapszulaban és van benne vagy 10 törzs… abból napi 2-3 at beveszek és meg nézem változik -e … mert még 2 hét a gasztro :/.

2021. júl. 6. 17:32
 23/68 anonim ***** válasza:
Jelentkezz majd eredmennyel ha teheted. en is kivancsi vagyok az eredmenyre.;D
2021. júl. 6. 17:41
 24/68 A kérdező kommentje:
Azon leszek!! :) csak tényleg nehéz már.. április eleje óta ez van… van hogy kaja után eltelik tényleg egy kis idő… iszok vizet és utána beindul egy ilyen puki meg böfögés áradat … 😅
2021. júl. 6. 18:06
 25/68 anonim ***** válasza:

#21 vagyok

Hu szegényem, azért nekem ennyire talán nem/nem volt jellemző, főleg ha nincs mellette néha normális székleted? Mindig ilyen?

Ha eddig full semmi vizsgálatod nem volt, lehet ételérzékenység lesz ez, vagy allergia, bár az agresszívabban szokott jönni.

Annyit hozzá tennék, hogy probival nem teszel rosszat és néha sajna elég sok idő kell, hogy az szépen hasson és mellette jól kell kajálni.

Helyedben betartanám mellette, amiket írtam, hogy én miket hagyok ki :D

Írj majd amúgy tényleg

2021. júl. 6. 18:54
 26/68 A kérdező kommentje:

Állítólag glutenerzekeny vagyok, de már két hónapja nem eszek gluten tartalmú ételt, akkor tejtermékre nem hiszem, hogy az vagyok… mert van hogy megiszok egy pohár tejet és nem lesz tőle erősebb a tünet :/.

Hát folyamatosan rossz a székletem igen.. fogyni viszont nem fogyok.. volt egy rossz időszakom most ott lefogytam 5-6 kg, de most sikerült azóta 3 kg fel szednem… májusban voltam laborban … minden eredményem hibátlan volt…hasiUH is volt. Az is jó . Csak tényleg a szeklet meg ez az egész, hogy kihat a közérzetemre .

2021. júl. 6. 19:30
 27/68 A kérdező kommentje:
Már arra is gondoltam, lehet gyomorfekély 😅.
2021. júl. 6. 19:36
 28/68 anonim ***** válasza:
Áááh az nagyon fájna szerintem! Ott a fájdalom a legdominánsabb tünet. Azzal szerintem már nem itt írogatnál :D Lehet még a glutén se ürült ki. Azt amúgy gasztró labor nézte neked?
2021. júl. 6. 22:02
 29/68 A kérdező kommentje:
Magánlaborban voltam … ott volt vérvétel és utána mentem gasztroenterologushoz
2021. júl. 6. 23:26
 30/68 anonim ***** válasza:
Emeld meg a párnádat és igyál gaviscont, ha ég a gyomrod. Nekem amúgy eleinte a zöldségektől és a gyümölcsöktől is volt tünetem (répa, fehérrépa, dinnye).
2021. júl. 7. 00:01
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!