Magnéziumot elkezdtem szedni, és hasmenés?
Magnézium + B6 tablettát szedek egybe.
Izomgörcsökre, izomrángásra kezdtem el szedni. Rá volt írva hogy napi 4-6ot is lehet szedni. 3 napja, naponta 4-5öt is szedtem és ma hasmenésem volt, de viszont szerintem már most hatott valamennyire az izomfájdalomra, és a rángásra is. De kb nekem sosincs hasmenésem, szinte 100%-ig biztos vagyok benne hogy ez okozta, most mit csináljak?
"A magnézium tartalom nem egyenlő a jó felszívódással. A magnézium oxid például kifejezetten magas elemi magnéziummal rendelkezik. Ez alapján a legjobb választás lehet. Azonban kutatások szerint mindösszesen 4%.a szívodik fel. Így hát hiába visszük be a magnézium oxidot, java része távozik.
És hogyan távozik? A kedves olvasó már lehet, hogy sejti a lényeget: bizony, hasmenéssel.
A magnézium szintén hasmenést okozhat, ha citrát formában vesszük magunkhoz. A citrát jobban hasnosul, mint az oxid, de még mindig nem megfelelő arányban. (Bélvizsgálatoknál például előszeretettel alkalmazzák “tisztítóként”.)"
Lenyeg a lenyeg, a magneziumtol megy a hasad, erdemes jobban atragnod a temat melyik fajtat szedd es mennyit belole.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!