Reggel magneziumot vettem be Alig volt atvagyam Utana multivitamint De elotte furi volt a hasam Este a frankrufti leves utan hasmenesem lett Du ota faztam lazam volt Nem a vitamin miatt lett hasmenes nem? Mg ot is kaja utan vettem be multit mg du
Regebben is szedtem mgot
Novemberig julitol
Azzal legyél tisztában, hogy 500 mg az nem az elemi magnéziumtartalom nagyon nagy valószínűséggel, hanem csak a magnéziumvegyület mennyisége. De minden magnéziumvegyületben csak egy elem a magnézium és még van mellette több másik elem is, ezért csak egy kis része magnézium!
És aztán még az is számít, hogy milyen a vegyület biológiai hasznosulása, mert ettől függ, hogy mennyire könnyen bomlik szét benned a és szabadul fel belőle a magnézium!
Mert például itt van a magnézium-oxid, aminek több mint a fele magnézium, de azt annyira erősen fogja az oxigén, hogy szinte nem tudod hasznosítani, csak átmegy rajtad. Szóval ha azt írta a termékismertető, hogy 500 mg magnézium-citrátot szedtél be, annak kb. 15%-a a Mg, amiből 90% szívódik fel, így kb. 70 mg Mg-ot jelent az 500 mg citrát!
Viszont ha 500 mg magnézium-oxidot szedtél, aminek 60%-a Mg, de ebből 4% szívódik fel, akkor helló, 12 mg magnéziumot tudsz felvenni belőle, ami halottnak a szenteltvíz!
A multivitamin valószínűleg az elemi magnéziumtartalmat írja már, hogy 60 mg, mert ha ez a vegyület lenne, akkor az szinte nulla magnézium. Viszont a multivitaminokban általában a legrosszabb magnéziumvegyületek vannak, az oxid vagy jobb esetben karbonát. Ha oxidból van a 60 mg, akkor az a fentiek ismeretében ugyebár 2,4 mg magnéziumot jelent, ha karbonátból, akkor 18 mg-ot.
Szóval optimista becslések szerint se szedtél be 100 mg-nál több magnéziumot, ami a napi szükséglet harmadát se éri el, vagyis nem kell aggódnod a magnézium esetleges hatása miatt!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!