Ha gyümölcslevesnek csak a levét eszem és azt is csak leszűrve, akkor is egészséges, viszek be vitamint?
Az almán kívül semminek gyümölcsöt nem eszek meg, azt sem túl gyakran szoktam. Nem a gyümölcsök ízével van a bajom, mert például a banános csokit, szaloncukrot, epres joghurtot (nem darabosat!) is megeszem, de magukat a gyümölcsöket nem bírom. Hányingeren lesz a rostoktól, és hogy kiszámíthatatlan, hogy milyen lesz az ízük, állaguk. (Például az almánál is, nem tudni mielőtt beleharapsz, hogy kásás lesz, kemény vagy puha, édes vagy savanyú... a narancs rostjaitól szó szerint rám tör az ökrendezés...)
Szeretnék egészségesen táplálkozni, de ezek miatt nem igazán tudok. A gyümölcslevest is csak szűrve eszem, de véletlenül se legyen benne semmilyen darabka, mert akkor nem csúszik le, inkább visszafele jönne :(
A vitamintartalma benne marad, de nem egészséges így. Mégpedig amiatt, mert a rostok híján olyan kínzó a hasnyálmirigyednek, mintha kristálycukrot ennél kanállal.
Egyél inkább nyers zöldségeket, a vitamin azokkal is pótolható. Valamint menj terapeutához, mert ez a fóbia nem normális és leküzdhető.
A diót kifejezetten szeretem és a magvas dolgokat (pisztáció, szotyi, mogyoró). Az autistás dologra már én is gondoltam, vicces egyébként, hogy gyógypedagógus vagyok :D
A leturmixolós dologra is gondoltam már, csak nincs itthon turmixgép, de majd akkor beszerzek egyet. Banánt pl eperrel és tejszínnel turmixolva jó?
A leves levével csak a kioldódott ásványi anyagok egy részét viszed be. A vitaminok, főleg a hőre érzékeny vitaminok döntő többségét a leves megfőzésével gallyra vágtad.
Én is a nyers gyümölcs turmixolását javaslom. Nem feltétlenül kell tejjel. Egy narancs kifacsart levében is összeturmixolhatod az almát, vagy a banánt, vagy bármit.
A gyümölcsök nyersen vitaminosak. A főzés a vitaminok többségét tönkre teszi. A gyümölcsben értékes ásványi anyagok vannak szerves komplexekhez kötve. És rendkívül fontos a rost tartalmuk. A megfelelő széklet elkészítéséhez a szervezetünknek szüksége van az emészthetetlen rostokra.
Nyers gyümölcsöket turmixolj, pépesíts.
És frissen, eltárolás nélkül fogyaszd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!