Aki sok magnéziumot szed (ett), tapasztaltatok mellékhatásokat?
Kórházba kerültem az 5.hónapban.Ott adtak magnéziumot még haza is küldtek valamennyit azt hiszem olyan 3 -4 napra valót.Mire elfogyott 20 percenként jártam vécére..Pff.
Amúgy a vastabletta is hajtott engem pld.
Én 4x2 Magnesii citicii-t szedtem (4000 mg/ nap), amihez görcsök esetén még 'engedélyem' volt +1000 mg bevételére, amire sajnos viszonylag gyakran szükségem is volt. Továbbá 4x kaptam visszatartás miatt nagy dózisban Mg-ot.
Soha, semmilyen problémát nem okozott nálam, és a babám is egészségesen megszületett.
Vigyázat, a magnéziumvegyület tömege nem egyenlő a tiszta magnéziumtartalommal.
A Magnerotban az 500 mg magnézium-orotátban van 36 mg tiszta magnézium. 4 db Magnerot tehát 144 mg magnéziumot jelent.
A Magnesii citriciben az 500 mg magnézium-citrátban van 57 mg tiszta magnézium. 8 db citriciben tehát 456 mg magnézium van.
A magnéziumfelvevő-képességünk eleinte kicsit korlátoltabb, ezért a hirtelen nagy dózist nem tudja felvenni elsőre, így az a vastagbélbe kerülve hasmenést válthat ki. Ez olyan 200 mg-nál nagyobb mennyiséget jelent egyszerre. Viszont könnyen hozzászokik a szervezet, ezért működik az eleinte két részletben adagolás a Magnosolv esetében, amiben egy zacskóban van 365 mg tiszta magnézium, aztán pár nap után már egyben bevéve sem hajt meg, sőt akár több zacskóval is fogyaszthat az ember egy nap és az se fog megkottyanni, ha már hozzászokott a bél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!