Orrmandula műtétet 18 év alatt lehet végezni? Vagy esetleg kockázatos?
Nekem 7 éves koromban, öcsémnek meg 4 évesen volt, szóval szerintem végezhető 18 alatt.
Viszont nekünk ezek sürgős műtétek voltak, mert folyamatosan begyülladt az orrmandulánk és nem kaptunk levegőt egyáltalán orron keresztül, meg sokszor a gyulladás miatt elkezdett gennyesedni a környezete is.
Lehet neked azért mondják, hogy várj, mert nem életbevágó a műtéted és most járvány alatt, ha jól tudom csak sürgősségi műtéteket vállalnak állami kórházakban.
3, az orrmandulaműtét semmivel sem rosszabb felnőttkorban.
Kérdező, már három éves kor alatt is megcsinálják, ha muszáj.
Az, hogy fontos nem azt jelenti, hogy sürgősségi is, pl csipőprotéziseket, epehólyag műtéteket stb sem vállalnak, pedig azok is fontosak.
A szabályok szerint ezek vonatkoznak a sürgősségi ellátásra:
Milyen panaszok ellátására szerveződtek a sürgősségi ellátási rendszerek
Sürgősségi ellátást igénylő állapotok jellemzője, hogy a tünetek:
• hirtelen kezdődnek (trauma, mérgezések, szívritmus zavarok, szív érrendszeri zavarok, agyi keringési zavarok, hő
ártalmak, áramütés, vízi balesetek, akut hasi katasztrófák)
• gyors lefolyásúak (percek, órák)
• állapot rosszabbodás látványos és gyors,
• időfaktor jelentősége, a beteg „aranyórája” (rövid idő alatt látványos, érezhető állapotrosszabbodás)
Tehát akkor végeznek sürgősségi műtétet, ha a műtét elvégzése nélkül rövid időn belül meghalnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!