Mennyire kockázatos most International csomagokat rendelni?
Nem Kínából! Az előző csomagom csütörtökön jött meg. 2 nap alatt ért ide a világ másik végéről, viszont már abban a térségben is volt fertőzött (California) . DHL csomag logisztika által.
Most a Chanelről szeretnék rendelni sminkeket. Gondolom Franciaországból érkezik.
Egyes felületeken kb 2 óráig fertőzőképes egy vírus szabadlevegőn. Nem túl hatékony.
Másfelől a SARS 9 napig is képes volt erre egy tanulmány szerint. Igaz itt valószínűleg minimális víruspartikulumról beszélünk.
Nekem is jött olasz csomagom két hete:
70%-os alkoholban fürdettem meg, Bradolin sprayel, majd hypos vízzel is jó alaposan átmostam a külsejét.
Nézd meg a kézfertőtlenítődet, lehet csak 45%-os, ilyenkor több idő kell neki. Az igazi a 70%-os.
Jó hír hogy a vírus főleg kontaktus alapján terjed. Tehát kollégák, családtagok, sporttársak stb.
Csomaggal elenyésző az esélye, max ha a futár fertőzött.
Hypo vagy Domestos, hadd ázzon :)
Egy angol nyelvű cikkben vannak táblázatok, amikben a tárgyak anyagai szerint fel van tüntetve, hogy milyen anyagon meddig él meg a vírus, és hogy melyik fertőtlenítő mennyi idő alatt öli meg:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!