Ti, akik voltatok már koronavírusosak, hány nap alatt
épültetek fel?
Figyelt kérdés
Most egy hete, hogy beteg vagyok. Tüneteim: száraz köhögés, nátha, fejfájás, hányinger, gyengeség, szaglás és ízlelés elvesztése.
Érdekelne a ti tapasztalatotok, hogyan vészeltétek át ezt az idöszakot, meddig voltatok betegek, illetve mivel kezeltétek az egyes szimptómákat. Köszi elöre is.
Nagyjából 2 hétig tartott, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Hőemelkedéssel, fejfájással, fáradtsággal kezdődött. Ekkor csinálták a tesztet és pozitív lett. Az orvosom nem írt fel semmit csak mondta hogy vegyek be lázcsillapítót, Rubophent szedtem. Kb 2 nap múlva kutya bajom nem volt. Na de utána... Este lefeküdtem teljesen jó állapotban, reggel már félholtan ébredtem. Hasogatott a fejem, fájt a hátam, a mellkasom, köhögtem és estére belázasodtam. Aztán később a szaglásom és ízlelésem is elment, és az még viszonylag sokára jött vissza. De a legrosszabb a fáradtság volt. Mikor már nem fájt semmim akkor is olyan iszonyatos fáradtság volt rajtam, amilyen még soha. Semmi erőm nem volt felkelni, ha felkeltem és kimentem a mosdóba már alig bírtam magammal, össze akartam esni olyan gyenge voltam. A párom tartotta bennem a lelket, ő érdekes módon nem kapta el, amit a mai napig nem értünk. Illetve a szüleim is rengeteget segítettek, jártak nekem a gyógyszertárba és a boltba.
2021. febr. 23. 01:14
3/29 anonim válasza:
2 nap. A tobbieknek ez 14 es 18 nap volt, utobbi maig tart.
2021. febr. 23. 01:17
4/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszaitokat. Az a fáradság komolyan szörnyü. Tegnap már elég jól éreztem magam, kezdtem is megörülni, hogy végre kezdek kimászni a betegségböl erre ma már megint olyan rosszul éreztem magam, mint mondjuk 4 napja. Nagyon frusztráló, hogy olyan mintha hullámokban jönne a rosszullét. Hol jobb, hol rosszabb. És nem tudni mikor lesz vége.
2021. febr. 23. 01:20
5/29 anonim válasza:
2: Hol csináltak tesztet?
Nálunk nincsen se háziorvos, se szakrendelés lassan egy éve a covid miatt.
2021. febr. 23. 01:51
6/29 anonim válasza:
4: Én életem első 5 évében évente 5-6-szor, utána 35 éves koromig évente 2-3x, azóta kb. minden második évben átesek egy ilyen betegségen. Van, hogy 3-4 hónapig is eltart.
2021. febr. 23. 01:53
7/29 anonim válasza:
Én Szolnok megyében élek. Nálunk az volt a menetrend, hogy felhívtam a háziorvost a panaszaimmal és mondta hogy küldi a tesztelőket. Viszont másnap hívtak hogy rengeteg helyre kell menni és lehetne e hogy bemegyek Szolnokra a központi tesztelőbe. Elmentem és ott csinálták.
2021. febr. 23. 02:11
8/29 anonim válasza:
7: Ez nagyon érdekes, köszi.
Én nem tudok róla, hogy nálunk volna ilyen központi tesztelő sose hallottam még ezt, amit most meséltél.
Te is az orvostól tudtad meg?
2021. febr. 23. 02:14
9/29 anonim válasza:
Kb 1 napig éreztem magam rosszul. 2 nappal később ment el az ízlésem meg a szaglásom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!