Nem lenne tobb ertelme elso korben a 18-65 ev kozottiek beoltasanak?
Az egészségügyi dolgózók után, a 65 év felettieket, és a tanárokat kéne oltani.
A tanároknak is kötelezővé tenném.
A tanárok a szokásos siránkozásaikkal mindig valami előnyhöz szeretnének jutni.
Most pl. szeretnék beelőzni az időseket.
Pont jó lesz nekik a kínai vakcina.
Kérdező!
Az meg van, hogy a fiatalok nincsenek közvetlen életveszélyben?!
Ha megkapnák az oltást, attól még ugyanúgy hordoznák és terjeszthetnék a vírust.
Életveszélyben az idősek vannak!!
5- ös pont azt írtam a 65 év felettiek után a tanárokat.
Az oktatás újra kezdése fontos lenne. Aztán a 18-25 éves korosztály jöhetne. Ha sorrendet kellene állítani.
Amúgy tényleg lassú az oltás menete. Gondolom az is számít, hogy ismétlő oltás is kell.
Én az egész oltási sorrendet "finomabbra" hangoltam volna, főleg, hogy ennyire korlátozott számban van vakcina. Pl. az "egészségügyisek" között is csak azokat vettem volna előre, akik tényleg aktívan foglalkoznak betegekkel.
A regisztrációnál az életkor mellett rákérdeztem volna a krónikus betegségekre (ilyen X-elgetős módon; felsoroltam volna a leginkább veszélyeztető betegségcsoportokat) és az aktuálisan ellátott munkakörre is.
Először persze én is az aktívan betegekkel foglalkozó egészségügyiseket oltottam volna, utána az idősotthonok lakóit, ez még teljesen OK, viszont utána a kor, a betegségek és a munkakör alapján állítottam volna fel egy veszélyeztettségi listát.
9-es. A tanárok akkora veszélyben vannak, hogy inkább nem is nyitják ki az iskolákat.
A postás és a bolti dolgozó viszont megy és teszi a dolgát.
Na ezért kell gyorsan a tanárokat, hogy ők is mehessenek gyorsan vissza a munkába.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!